HELIA Gastro-Norm Füstölő és sütő
Gyártó: OSSA Räuchergeräte • Cikkszám: 3601
Jótállás (cégek és szervezetek): 1 év •Jótállás (fogyasztók): - év • Származási ország: Németország • VTSZ szám: 84199085
Termékleírás
HELIA Gastro-Norm Füstölő berendezés és alacsony hőmérsékletű sütő
ÚJDONSÁG! A Helia 24 és Helia 48 modellek után itt a GASTRONORM szabvány sütőtérrel rendelkező modell, a még sokoldalúbb felhasználás érdekében!
A kifejezetten gasztronómiai célra fejlesztett készülék - smoker kiválóan alkalmas arra, hogy alacsony energia felhasználás mellett tökéletes aromával süsse vagy füstölje a legkülönbözőbb termékeket. A jól szigetelt sütőtérben nincs levegő áramlás, vagyis az ezzel készített ételek nem száradnak ki és egyenletesen sülnek át.
Mivel nincs légmozgás a kamrán belül, egyszerre süthet halat és húsokat, ezek nem veszik át egymás ízét, hiszen a kamrába nem kerül be oxigén. Mivel a sütőtér oxigénmentes marad, a füstölés során csak egészséges anyagok kerülhetnek be a fűrészpor parázsából.
Füstölés esetén a készülék legnagyobb előnye, hogy bármilyen faforgáccsal működik, nem szükséges hozzá speciális faforgács tabletta megvásárlása, használhatja a nálunk vagy akárhol máshol vásárolt faforgácsot, vagy akár a sajátját is!
A multifunkciós sütő - smoker, tökéletes benti, vagy kinti környezetben az alábbi felhasználásra:
- párolás és füstölés egyszerre: forró füstölés
- füstölés párolás nélkül: hideg füstölés
- párolás füstölés nélkül
- gyors párolás magas hőmérsékleten
- lassú párolás alacsony hőmérsékleten - low & slow
- füstöléssel való befejezés, enyhén kérgesítés
- melegentartás kiszáradás nélkül
- felmelegítés, regenerálás, kiolvasztás
- sütés
Eredeti német gyártmány
Rozsdamentes acélból készült, teljesen szigetelt duplafalú szekrény
Nagy teljesítményű és hosszú élettartamú fűtőbetét
Rozsdamentes acél faforgács/parázs tartó lapát
Faforgács nélkül egyszerű "holdomat"-ként is használható.
Hőmérséklet tartomány: 50-250oC
Időzítő: beállítható 0-60 perc között (60 perc füstölés szinte minden termékhez elegendő! Részletek a receptkönyvben)
Tájékoztató jellegű adat a kapacitásról: egyidejűleg alkalmas kb. 36 pisztráng (max. 200g-os) vagy 18 pisztráng (max. 500g-os), 6 csirke, vagy egy 18 kg-os hús darab füstölésére.
Tálcakapacítás: 5x GN1/1, vagy 10x GN1/2, vagy 15X GN1/3, vagy 5 db. sima rács
Síntávolság: 40 mm
A HELIA Gastro-Norm újdonságai:
- az akár 5 db GN1/1 tálca nagyobb mennyiségű húst képes befogadni
- a GN szabványméretnek teljes és rugalmas felhasználást biztosít egy profi konyhán
- eltávolítható sínezetek a könnyű takarítás érdekében
Alaptartozékok:
1x Tepsi HELIA GN füstölőhöz-sütőhöz
1x Pisztráng grill rács (12 db pisztránghoz)
1x Sima grill rács
1x Faforgács tartó lapát
1 kg Apró bükkfa forgács
1 receptkönyv
Külön rendelhető kiegészítők:
- Tepsi HELIA GN füstölőhöz-sütőhöz - kiegészítő tepsiként
- Pisztráng grill rács (12 db pisztránghoz) - kiegészítő rácsként
- Apró bükkfa forgács - tartalékba
- Boróka bogyó granulátum
Paraméterek
Szélesség |
|
515 mm |
Mélység |
|
605 mm |
Magasság |
|
435 mm |
Nettó súly |
|
43 kg |
Sütő felület szélesség |
|
325 mm |
Sütő felület mélység |
|
530 mm |
Elektromos teljesítményfelvétel |
|
2500 W |
Elektromos csatlakozás |
|
220/50 V/Hz |