gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

A hét sztárja a HÚSDARÁLÓ fejrész

2019. 07. 17.

A hét sztárja a HÚSDARÁLÓ fejrész

Tévedés azt hinni, hogy az ANKARSRUM robotgép csak és kizárólag tésztakészítésre és dagasztásra alkalmas!

Sokkal többet tud ugyanis ennél, hiszen remek, praktikus, könnyen kezelhető fejrészek kaphatóak hozzá. Ezekkel szinte élmény minden "nemszeretem" típusú konyhai művelet.

Bemutatkozik a HÉT SZTÁRJA, a HÚSDARÁLÓ KIEGÉSZÍTŐ!

Darált hús. Erről az alapanyagról a legtöbb embernek, nem reprezentatív felmérésünk szerint az alábbi 3 fogás jut eszébe:

1. fasírozott

2. bolognai spagetti

3. töltött paprika

Ezek kétségkívül finom ételek, de korántsem szabadtéri főzésre alkalmas, nyári finomságok. Nem is kell beérni csak ezekkel, kell bővülni további ismeretekkel. Sokan eleve már darálva szerzik be a húst, ennek viszont az a hátránya, hogy ha az alapanyag nincs megfelelően megtisztítva, vagy netán a minősége nem a legjobb, akkor ezt már nem tudod megállapítani akkor, amikor a konyhádba kerül.

Ha megveszed a tiszta színhúst, mely friss és állagában is megfelelő, mert leszedtél minden zsírt és mócsingot róla, akkor biztos lehetsz abban, hogy a végeredmény is tökéletes lesz.

5 darált húsos étel, melyet máris felvehetsz a listádra

 

1. Vendégváró fasírtos finger food

Várd Vendégeidet egy kis welcome falattal. Hidd el, az aperitif után jól fog esni ez a kis szivacs a gyomorba! Daráld le a húst az ANKARSRUM húsdaráló fejrésszel, szúrj fel fogpiszkálóra egy mini, olajban kisütött fasírtgolyót, utána jöhet egy kocka sajt, mely lehet füstölt is, némi zöldség (olivabogyó, paprika, kovászos-, vagy csemegeuborka) és máris retro sörkorcsolyával, vagy vendégfogó falatkákkal bűvölheted el az éhes tömegeket. ANKA Tipp: Készíts a darált hús egy részéből húspogácsát, mely kiváló BURGER alapanyag. Grillezd meg a hamburger zsemlét és töltsd meg a szendvicset minden földi jóval, úgymint sajt, pirított hagyma, szószok, zöldségek, így lesz a szendvics igazán kézműves!

2. Húsgolyós leves

Szintén darált hús alapú, laktató fogás, melyet akár főzőzsámolyon is elkészíthetsz a kertben. Maga a leves lehet tárkonyos, vagy paradicsomos, de klasszikus húsleves alapú is. Gazdagítsd tészta helyett inkább rizzsel és máris nem lesz unalmas az étel. Ha paradicsomos alappal készíted, bánj bő kézzel a bazsalikommal és az oregánóval, a tejfölös, tejszínes alap kiválóan harmonizál a tárkonnyal.

3. Húsgolyó, magyar, vagy mediterrán módra

Titanilla már bemutatta Neked, hogyan készül a nem lapraszerelt, mediterrán elemekkel tűzdelt ANKARSRUM húsgolyó, de ezt gyakorlatilag bárhogy elkészítheted és a grillen is lesütheted. A barnamártást és az áfonyalekvárt helyettesítheted magyaros csípős-pirospaprikás, vagy tejszínes szósszal, zöldfűszerekkel. Még jobb, ha vendégeid több féle szósz, vagy mártás közül választhatnak, szájízük szerint, hiszen nem mindenki szereti a csípőset, van aki viszont mindig arra vágyik.

4. Darált húsos rakott krumpli

Helyettesíts be a kolbászt megfelelően fűszerezett, akár többféle húsból ledarált hússal és máris egy új dimenziójú ételt kaphatsz, mely jól elbír egy kis extra hagymával, vagy pikáns utóízzel is. Az ételt a kertben, kemencében is megsütheted, a fa bukéját idéző illata és íze ellenállhatatlan lesz.

5. Görög muszaka

Padlizsán alapú, darát húsos, tűzálló tálban, de akár kerti kemencében is elkészíthető, mennyei egytálétel, mely mediterrán fűszerezéssel valódi gasztro élmény. Könnyen elkészíthető, nyári finomság, mellyel garantáltan sikert aratsz!

Ha pedig már megvannak a receptek, már csak a profi ANKARSRUM robotgépre és annak húsdaráló fejrészére van szükséged és máris készülhet a mennyei lakoma!