gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Almás csodatorta mascarponéval

2022. 12. 07.

Almás csodatorta mascarponéval

Ez a sütemény elkészíthető látványos magasabb, több szintes tortaként, de egyszerűbb, cukormázzal bevont sütiként is. Receptünk most is az ANKARSRUM receptkönyvből való.

Hozzávalók az alma töltelékhez:

5 darab piros alma, lehetőleg fanyar ízvilágú
45 gramm porcukor
2 evőkanál fahéj
1 evőkanál vaníliás cukor
1 tk őrölt kardamom

Hozzávalók a krémhez:

250 gramm mascarpone
200 ml tejszínhab
60 gramm porcukor
½ citrom leve

Hozzávalók a díszítéshez:

65 gramm darált mogyoró, melyet elkészíthetsz ezzel a fejrésszel
3 evőkanál juharszirup

Almás csodatorta mascarponéval- lépésről lépésre

1. Szeleteld fel vékonyra az almaszeleteket (a héjuk maradjon), majd tedd be őket egy tálba és szórd meg a cukorral, a fahéjjal, a vaníliás cukorral és kardamommal. Keverd össze és tedd félre, hogy ebben a keverékben pácolódjon és átvegye az ízeket.
2. Vajazz és lisztezz ki három kis rugós tortaformát (12-15 cm) vagy egy nagyobbat és melegítsd elő a sütőt 175 °C-ra.
3. Szereld össze ANKARSUM robotgépedet a 3.5 literes műanyag keverőtállal és a dupla habverő szárral, melyek a kezdőkészlet részei, ahogyan az ebben a videóban is látható. A szobahőmérsékletű vajat a cukorral keverd habosra, majd egyesével add hozzá a tojásokat.

Egy külön tálban keverd össze a lisztet a sütőporral és a fűszerekkel egy külön tálba. Ezt a lisztes keveréket óvatosan forgasd bele a masszába, majd öntsd bele a tejet és ANKARSRUM robotgéped segítségével keverd sima tésztává.

4. Most egyenlő arányban oszd el a tésztát a formákban, és tetszőleges mintázatban nyomkodd bele a pácolt almaszeleteket. A végén szórd meg a darált mogyoróval, és a sütő közepén kb 35-40 fokon sütsd meg. Ha megsült, hagyd teljesen kihűlni a formákban.
5. Ez után ismét szereld össze ANKARSUM robotgépedet a dupla habverő szárral, és keverd össze a mascarponés krémhez való összes hozzávalót, krémes állagúra. Ízlés szerint adj hozzá citromlevet.
6. Egy tálalóedényre, vagy tortaállványra tegyél egy réteg tortaalapot, majd kend meg a mascarponés krém 1/3-ával és szórd meg a mogyoróval és locsold meg egy kis juharsziruppal. Ismételd meg ugyanezt a többi alappal is.
7. Tálald az ANKARSRUM cukrász szett segítségével.

ANKA tipp!

Ha nincs szobahőmérsékletű vajad, akkor vedd elő a fejrészt, amellyel sajtot is reszelhetsz és reszeld le a vajat, így 5 perc alatt megvan a szobahőmérsékletű vaj!