gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Céklás carpaccio

2022. 05. 11.

Céklás carpaccio

A carpaccio egy olyan olasz előétel, amelynek alapja a hajszálvékonyra szeletelt fő alapanyag. Ez a klasszikus verzióban a bélszín volt, de lehet hal, vagy éppen cékla is, mely az ANKARSRUM robotgép zöldségszeletelő fejrészével extra vékonyra szelhető!

Eheti receptünkben a vegetáriánusoknak kínálunk egy vasban gazdag, tápláló és küllemét tekintve is roppant szemrevaló előételt. Receptünk most is az ANKARSRUM receptkönyvből való.

Hozzávalók:

4 darab nyers cékla (összesen kb. 400 gramm)

1 darab citrom

45 gramm olívaolaj

1,25 gramm fokhagymapor

Maldon só pehely, vagy hasonló, nagy szemű só a szóráshoz

fekete bors ízlés szerint

chili pehely ízlés szerint

egy marék petrezselyem és oregánó, apróra vágva

50 gramm pirított fenyőmag

apróra vágott dió, mogyoró és/vagy dió

Céklás carpaccio lépésről-lépésre:

• Hámozd meg a céklát. Használj kesztyűt!

• Szereld össze ANKARSRUM robotgépedet a citrusfacsaróval. Az összeszerelésben segít ez a videó.

• Facsard ki a citromot és tedd félre a levét.

• Most szereld össze ANKÁT a zöldségszeletelő fejrésszel, itt megmutatjuk, hogyan csináld.

• A meghámozott céklát egyenként helyezd a zöldségszeletelőbe és vágd fel vékony szeletekre.

• A céklaszeleteket terítsd ki egy tányérra, majd öntsd rá a citromlevet.

• Végül locsold meg olívaolajjal, szórd rá a fokhagymaport, a sót, a fekete borsot és a chilipelyhet. A hozzávalókat óvatosan keverd össze és hagyd pácolódni körülbelül 30 percig.

• Utolsó lépésként szórd rá a tetejére a fűszernövényeket, valamint a pirított diót.

ANKA tipp:

Tálald előételként vagy köretként, mely nemcsak vegetáriánus vendégeidet bűvöli majd el!