Céklás carpaccio
2022. 05. 11.
A carpaccio egy olyan olasz előétel, amelynek alapja a hajszálvékonyra szeletelt fő alapanyag. Ez a klasszikus verzióban a bélszín volt, de lehet hal, vagy éppen cékla is, mely az ANKARSRUM robotgép zöldségszeletelő fejrészével extra vékonyra szelhető!
Eheti receptünkben a vegetáriánusoknak kínálunk egy vasban gazdag, tápláló és küllemét tekintve is roppant szemrevaló előételt. Receptünk most is az ANKARSRUM receptkönyvből való.
Hozzávalók:
4 darab nyers cékla (összesen kb. 400 gramm)
1 darab citrom
45 gramm olívaolaj
1,25 gramm fokhagymapor
Maldon só pehely, vagy hasonló, nagy szemű só a szóráshoz
fekete bors ízlés szerint
chili pehely ízlés szerint
egy marék petrezselyem és oregánó, apróra vágva
50 gramm pirított fenyőmag
apróra vágott dió, mogyoró és/vagy dió
Céklás carpaccio lépésről-lépésre:
• Hámozd meg a céklát. Használj kesztyűt!
• Szereld össze ANKARSRUM robotgépedet a citrusfacsaróval. Az összeszerelésben segít ez a videó.
• Facsard ki a citromot és tedd félre a levét.
• Most szereld össze ANKÁT a zöldségszeletelő fejrésszel, itt megmutatjuk, hogyan csináld.
• A meghámozott céklát egyenként helyezd a zöldségszeletelőbe és vágd fel vékony szeletekre.
• A céklaszeleteket terítsd ki egy tányérra, majd öntsd rá a citromlevet.
• Végül locsold meg olívaolajjal, szórd rá a fokhagymaport, a sót, a fekete borsot és a chilipelyhet. A hozzávalókat óvatosan keverd össze és hagyd pácolódni körülbelül 30 percig.
• Utolsó lépésként szórd rá a tetejére a fűszernövényeket, valamint a pirított diót.