Céklás vega burger
2022. 04. 28.
Az ANKARSRUM robotgép húsdarálójával nemcsak a húspogácsát, de a vegetáriánus hamburger töltelékét is elkészítheted. Most mutatunk egy céklás vegaburger receptet, amelyet most is az ANKARSRUM receptkönyv gasztro kincsei között találtunk.
Hozzávalók 4-6 burgerhez:
400 gramm nyers cékla
380 gramm csomag cannellini bab
1 kis fej lilahagyma
2 darab tojás
50 gramm zsemlemorzsa
5 gramm kömény
Só
Fekete bors
Olívaolaj
Hozzávalók a Cheddar öntethez:
friss kakukkfű
200 gramm Crème fraiche, amely helyettesthető tejföllel, vagy vegaföllel
100 gramm érlelt, reszelt cheddar sajt, melyet reszelj le ezzel a fejrésszel
5 gramm dijoni mustár
Fekete bors ízlés szerint
A tálaláshoz és az összeállításhoz:
4 darab hamburger zsemle, melyet készíts el házilag receptvideónk segítségével. A pontos receprért kattints ide!
friss Saláta
avokádó
lilahagyma
csíra, retekcsíra vagy hasonló növényke
Céklás vegaburger lépésről-lépésre
• Szereld össze ANKARSRUM robotgépedet a húsdaráló fejrésszel.
• A céklát mosd és hámozd meg, majd darabold fel.
• A cannellini babot öblítsd le, majd hámozd meg. Vágd négybe a hagymát.
• A fentieket daráld le, majd keverd össze egy tálban.
• Adj hozzá tojást, zsemlemorzsát, köményt, sót és fekete borsot.
• Keverd sima tésztává, majd hagyd 10 percig szobahőmérsékleten.
• Most helyezd a hamburgereket egy sütőlapra és locsold meg őket egy kevés olívaolajjal. A burger bucit készítsd el házilag, receptvideónk segítségével. A pontos receprért kattints ide!
• Süsd a hamburgereket a sütő közepén 200 ℃-os légkeveréssel, 15-20 percig. Remekül működik a céklás hamburgerek grillezése is, javasoljuk, hogy használj serpenyőt vagy sütőacélt.
• A kakukkfüvet vágd fel apróra , majd az öntet hozzávalóit keverd össze egy tálban. Ha kész, tedd be a hűtőbe.