Ételt nem dobunk ki…
2019. 07. 25.
…. tanulja meg az első alapszabályt minden háziasszony.
A fogyasztói társadalomban mégis egyre több étel kerül a kukába. Sosem késő tenni ellene.
Ismerjük azt, amikor sajnos a szavatossági idő lejárta után már nem szívesen teszed le a családod elé az ételt.
Mit szólnál, ha mutatnánk egy olyan megoldást, amellyel mintegy három-, ötszörösére emelkedhet az ételek eltartási ideje?
A titok nyitva a VÁKUUM!
Hogy miket is lehet kiválóan eltartani ezzel a modern konyhatechnológia művelettel?
SPÁRGA ÉS MÁS ZÖLDEK
Vákumozás nélkül kb 4-5 nap alatt veszítik el színüket, nedvességtartalmukat és aromájukat. Vákuummal ez az idő háromszoros lesz.
EPER
Elteheted simán is, de akár megmosva, kicsi cukorral, vagy édesítőszerrel megszórva, így az átlagos 2-5 napos szavatossági idő 6-15 napra növelhető. A fenti állítás más gyümölcsök esetében is helytálló.
HALAK ÉS TENGERLAKÓK
Az általános eltarthatósági idő megháromszorozható a vákuum segítségével. A halat és vízi lakótársait natúr módon, de befűszerezve, oliva olajjal meglocsolva is elteheted, későbbi felhasználásra.
MARHAHÚS
A 2-4 napos eltarthatóság helyett itt is számolhatsz a háromszoros időszorzóval, amelyet más húsok esetében is alkalmazhatsz, mint frissességi képletet.
TEJ ALAPÚ MÁRTÁSOK, SZÓSZOK, FAGYLALT ALAPANYAGOK
Vákuum nélkül 2-5 nap, vákuummal 6-15 nap. Nagyon nem mindegy, igaz?
Készülhetsz előre is, ha vendégeket vársz, néhány alapot már előre elkészíthetsz, így gyorsabban tudod finish-elni az ételeket.
A Wendy Premium sokkal több, mint egy átlagos vákuumcsomagoló gép.
Ez a világon az egyetlen vákuumcsomagoló, amellyel akár fém tetejű befőttes üvegekből is vákuumos tárolót tudsz készíteni.
Gondolj csak például a paradicsomra, melynek befőzéséről ebben a cikkben olvashatsz.
A hordozható készülék teljes mértékben felhasználóbarát. A 220V-os hálózati adapter mellé adunk egy 12V-os adaptert is, amellyel használhatod lakókocsiban, hajón, autóban egyaránt. Nyaraláskor, vadászatkor, horgászat után egy gyors feldolgozást követően már vákuumozható a friss nyershús, hal, majd biztonságosan tárolható egy hordozható hűtőtáskában.
A vákuumcsomagolással pedig ételeid állaga, íze, frissessége nagyon hosszú ideig megtartható, ahogy a fenti cikkünkben olvasható.
Szerezd be Te is és tartósíts természetesen vákuummal, a hosszabb eltarthatóságért, a tervezhető ételekért, valamint a profin vezetett konyháért.