Gluténmentes, mandarinos torta
2020. 12. 23.
Készülj velünk a Szentestére egy olyan süteménnyel, mely mandarinnal és karamellizált öntettel készül, ráadásul büntetlenül fogyaszthatják gluténérzékeny vendégeid, rokonaid is.
Hozzávalók:
200 gramm édes mandula
4 darab csillagánizs
2-3 szem mandarin
25 gramm vaj
35-40 gramm barna cukor
4 darab tojás
180 gramm cukor
Süssük lépésről lépésre!
• Állítsd össze az ANKÁT a húsdaráló fejrésszel és a vele kompatibilis reszelő fejrésszel, Nézd meg az összes kiegészítőt itt, vagy válaszd Deluxe csomagban!
• Őröld meg a mandulát és a csillagánizst.
• Helyezz sütőpapírt egy 20-24 cm-es sütőformába.
• Hámozd meg és szeleteld fel vékonyra a mandarinokat.
• Kend le a sütőforma alját vékony vajréteggel. A tetejére szórd rá a barnacukrot.
• Helyezd a mandarin szeleteket a cukorra és tedd félre.
• Melegítsd elő a sütőt 175 ° C-ra.
• Szereld össze ANKÁT a műanyag tállal és a habverővel, mely az alapkészlet része. Nézd meg ebben és ebben a videóban, hogy mit tartalmaz a kezdő doboz!
• Keverd habosra a tojásokat és a cukrot, legalább 5 percig, közepes sebességgel.
• Olvaszd meg a vajat, majd keverd össze a tejjel és add hozzá a tésztához.
• Keverd össze egy másik tálban a mandulát, a szegfűszeget, valamint a sütőport és add hozzá a tésztához.
• Öntsd a tésztát a sütőformában lévő klementinekre és süsd a sütő alsó részén alig több mint 1 órán át, tűpróbáig.
• Hagyd a tortát teljesen kihűlni, majd fordítsd át a tortatálra.
• Óvatosan távolítsd el a tetejéről sütőpapírt.