gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Gluténmentes, mandarinos torta

2020. 12. 23.

Gluténmentes, mandarinos torta

Készülj velünk a Szentestére egy olyan süteménnyel, mely mandarinnal és karamellizált öntettel készül, ráadásul büntetlenül fogyaszthatják gluténérzékeny vendégeid, rokonaid is.

 

Hozzávalók:

200 gramm édes mandula

4 darab csillagánizs

2-3 szem mandarin

25 gramm vaj

35-40 gramm barna cukor

4 darab tojás

180 gramm cukor

Süssük lépésről lépésre!

 

• Állítsd össze az ANKÁT a húsdaráló fejrésszel és a vele kompatibilis reszelő fejrésszel, Nézd meg az összes kiegészítőt itt, vagy válaszd Deluxe csomagban!

• Őröld meg a mandulát és a csillagánizst.

• Helyezz sütőpapírt egy 20-24 cm-es sütőformába.

• Hámozd meg és szeleteld fel vékonyra a mandarinokat.

• Kend le a sütőforma alját vékony vajréteggel. A tetejére szórd rá a barnacukrot.

• Helyezd a mandarin szeleteket a cukorra és tedd félre.

• Melegítsd elő a sütőt 175 ° C-ra.

• Szereld össze ANKÁT a műanyag tállal és a habverővel, mely az alapkészlet része. Nézd meg ebben és ebben a videóban, hogy mit tartalmaz a kezdő doboz!

• Keverd habosra a tojásokat és a cukrot, legalább 5 percig, közepes sebességgel.

• Olvaszd meg a vajat, majd keverd össze a tejjel és add hozzá a tésztához.

• Keverd össze egy másik tálban a mandulát, a szegfűszeget, valamint a sütőport és add hozzá a tésztához.

• Öntsd a tésztát a sütőformában lévő klementinekre és süsd a sütő alsó részén alig több mint 1 órán át, tűpróbáig.

• Hagyd a tortát teljesen kihűlni, majd fordítsd át a tortatálra.

• Óvatosan távolítsd el a tetejéről sütőpapírt.

 

ANKA TIPP:

A teljesebb íz élményért kínáld desszert borral, vagy narancs likőrrel és tálald az ANKARSRUM cukrász szett segítségével, mely karácsonyi ajándéknak is tökéletes!