gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Ha egy jéggyár beindul!

2019. 04. 25.

Ha egy jéggyár beindul!

Nincs mese, a télies idő végleg visszavonulót fújt, és a tavaszon átszökkenve legalább másfél napra a nyárban érezhetjük magunkat! Mára, április 26-ra például közel 30 fokos csúcshőmérsékletet prognosztizálnak, és ezt a meleget már nem egyszerű frissítő nélkül kibírni. Sebaj, van néhány tippünk, mivel hűtsétek le magatokat!
 
4,8-as pontszámmal és több mint 3 ezer szavazattal csücsül a recepteket gyűjtő Allrecipes oldal trónján az alábbi Best Lemonade Ever (vagyis Minden Idők Legjobb Limonádéja) recept, amely szerint a legjobb limóhoz 1 és ¾ csésze cukor, 8 csésze víz és másfél csésze citromlé kell. Nincs benne semmi trükk, csak három összetevő, ami mellé mi saját felelősségre egy negyediket is ajánlunk: jégkockát. Sok-sok jégkockát!
 
 
Talán a limonádé mögött a másik legnagyobb nyári klasszikus a jeges tea. Ám az élveztért nagy árat kell fizetni: meg kell várni amig kihűl az ital, csak utána tudjuk előállítani ezt a remekművet. Az előállítása pofonegyszerű, csak tea, ízlés szerint ízesítő és sok jég kell hozzá. Ám a kísérletezőkedvűeknek EZT a receptet ajánljuk, aminek extrája, hogy a jég mellett tejhabbal ékesíti a teát. Így nem csak ízre, de vizuálisan is sokkal izgalmasabb eredményt kapunk - kajafotós Instagramhuszárok előnyben!
 
Ha már itt a Kárpát-medencében izzadjuk végig a nyarat, nem mehetünk el a nyári alkoholos italok hazai kedvence, a fröccs mellett sem. A jótékony hatású szikvízzel felöntött bor ilyenkor csakis jégkockával az igazi. És még mivel? Hát egyes elvetemültek citrommal és bazsalikommal isszák. Merész? Az. De mindenképp frissítően hangzik.
 
 
Nem tudom, hogy a görögdinnyés, lime-os margaritánál van-e nyáriasabb koktél, de érzésem szerint nincs. Ami kell hozzá: dinnye, lime, jégkocka, só, tequila és triple sec - utóbbi kettő virgin változat esetén elhagyható. Az biztos, hogy a legjóképűbb nyári italok között ott van a helye, nézzétek:
 
 
A fenti receptekből is kiderül, hogy nyárra nem árt egy jéggépet is beszerezni, ha nagy mennyiségben szeretnénk hideg frissítőt szürcsölni. Egy ilyen szerkentyűnek egy sima háztartás és egy profi vendéglátóhely egyaránt hasznát veszi majd, nyárra mindkét intézmény forgalmán nagyot dobhat. Épp ezért mi a Maxima jégkockakészítő gépét ajánljuk, amely naponta akár 15 kg jeget is le tud gyártani, jégkockában és frissítőben így tényeg nem lesz hiány!