Házi mogyorókrém, az igényes gasztro ajándék
2019. 09. 25.
A hűvös idő közeledtével egyre nehezebb felkelni, ezért a vitaminpótlás mellett az ízletes reggelik is terítékre kerülnek.
Az ANKARSUM egész csapata sokszor hangsúlyozta már, hogy a bolti élelmiszerek helyett készítsünk otthoni finomságokat, hiszen azok, amellett, hogy tudjuk, mi van benne, mentesek mindenféle ízfokozótól, tartósítószertől és egyéb vegyülettől.
Házi mogyorókrém, a svédek ajánlásával, melynek ellkészítése egyszerűbb, mint gondolnád!
Hozzávalók:
300 gramm mogyoró
1 teáskanál vanillincukor, vagy vaníliaaroma
150 gramm porcukor (részben, vagy egészben lehet cukorpótlóval is helyettesíteni a javasolt arányban)
0,5 teáskanál só
40 gramm kakaó
3 evőkanál olaj
Házi mogyorókrém ANKÁval, lépésről lépésre:
• Pörköld meg aranyszínűere a mogyorót kb. 15 percig 200 ° C-on, majd dörzsöld őket erősen egy konyharuhába, hogy a héjuk nagy része leváljon.
• Fordítsd az ANKARSUMOT oldalra és rögzítsd fel rá a turmixgép kiegészítőt.
• Add hozzá a mogyorót és keverd nagy sebességgel addig, amíg az olaj kijön a darabokból, sima, egynemű pasztává válik. Beletelik egy kicsi időbe, de végül az összes olaj kijön és megint Anka dolgozott helyetted svéd erejével és acélos kitartásával.
• Add hozzá a többi összetevőt, és keverd közepes, majd nagy sebességgel egy sima krémmé.
• Öntsd üvegbe és tárold hűvös helyen.
A házi mogyorókrém reggeli pirítósra, zabkásába, palacsintába, de tortakrémként is tökéletes.
Kisebb, masnival ékesített üvegekbe töltve isteni gasztro ajándék, gondolj rá, ha nincs ötleted a Karácsonyi hajtásban, idén biztosan benne lesz a Mikulás puttonyában.