gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Házi mogyorókrém, az igényes gasztro ajándék

2019. 09. 25.

Házi mogyorókrém, az igényes gasztro ajándék

 

 

A hűvös idő közeledtével egyre nehezebb felkelni, ezért a vitaminpótlás mellett az ízletes reggelik is terítékre kerülnek.

 

Az ANKARSUM egész csapata sokszor hangsúlyozta már, hogy a bolti élelmiszerek helyett készítsünk otthoni finomságokat, hiszen azok, amellett, hogy tudjuk, mi van benne, mentesek mindenféle ízfokozótól, tartósítószertől és egyéb vegyülettől.

 

Házi mogyorókrém, a svédek ajánlásával, melynek ellkészítése egyszerűbb, mint gondolnád!

 

Hozzávalók:

300 gramm mogyoró

1 teáskanál vanillincukor, vagy vaníliaaroma

150 gramm porcukor (részben, vagy egészben lehet cukorpótlóval is helyettesíteni a javasolt arányban)

0,5 teáskanál só

40 gramm kakaó

3 evőkanál olaj

 

 

Házi mogyorókrém ANKÁval, lépésről lépésre:

 

 

• Pörköld meg  aranyszínűere a mogyorót kb. 15 percig 200 ° C-on, majd dörzsöld őket erősen egy konyharuhába, hogy a héjuk nagy része leváljon.

• Fordítsd az ANKARSUMOT oldalra és rögzítsd fel rá a turmixgép kiegészítőt.

• Add hozzá a mogyorót és keverd nagy sebességgel addig, amíg az olaj kijön a darabokból, sima, egynemű pasztává válik. Beletelik egy kicsi időbe, de végül az összes olaj kijön és megint Anka dolgozott helyetted svéd erejével és acélos kitartásával.

• Add hozzá a többi összetevőt, és keverd közepes, majd nagy sebességgel egy sima krémmé.

• Öntsd üvegbe és tárold hűvös helyen.

A házi mogyorókrém reggeli pirítósra, zabkásába, palacsintába, de tortakrémként is tökéletes.

 

Kisebb, masnival ékesített üvegekbe töltve isteni gasztro ajándék, gondolj rá, ha nincs ötleted a Karácsonyi hajtásban, idén biztosan benne lesz a Mikulás puttonyában.