gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Lime-gyömbér coleslow, a káposztasaláta, újra gondolva

2022. 05. 19.

Lime-gyömbér coleslow, a  káposztasaláta, újra gondolva

Korábban már elkészítettük Youtube-csatornánkon a klasszikus amerikai káposztasalátát, ezen a héten pedig egy újra gondolt, tavaszéltető verziót hoztunk, gyömbér-lime szósszal.

A saláta elkészítésének minden lépéséhez az ANKARSRUM robotgép kiegészítő fejrészeit használtuk.

Nézd meg, milyen sokoldalú segítőtárs a konyhában és készítsd el Te is ezt a mennyei salátaremeket, melyhez a receptvideót itt találod. Receptünk most is az ANKARSRUM receptkönyvből való.

Hozzávalók a gyömbéres lime szószhoz:

100 gramm sótlan kesudió

2-3 darab lime (kb. 100 ml limelé), melyet ezzel a fejrésszel készíts majd elő

100 ml víz

egy kis darab gyömbér

1 teáskanál só

1 tk hagymapor

¼ teáskanál fokhagymapor

chili pehely és fekete bors ízlés szerint

Hozzávalók a színes káposztasalátához:

300 gramm vörös káposzta

300 gramm fehér káposzta

300 gramm brokkoli

Gyömbér és lime szósz

(vegán) feta sajt

dinnye

málna

friss fűszernövények, például menta, citromfű vagy koriander

Lime-gyömbér coleslow lépésről lépésre:

• Forralj fel vizet és a kesudiót lefedve áztasd bele 15 percre.

• Szereld össze ANKARSRUM robotgépedet a citruspréssel. Nézd meg ebben a videóban, hogy milyen könnyű az összeszerelése, és itt azt is láthatod, mennyire jól működik.

• Facsarj ki 2-3 lime-ot, hogy körülbelül 100 ml lime levet kapj.

• Szereld össze ANKARSRUMOT a turmixgéppel.

• A beáztatott kesudiót csepegtesd és öblítsd le, majd az Ankarsrum turmixgépben turmixold össze a a lime levét, a vizet, a gyömbért és a fűszereket. Addig turmixold, amíg krémes állagú mártás lesz belőle. Kóstold meg, majd ízlés és szükség szerint sózd és fűszerezd meg.

• Most szereld össze ANKARSRUM robotgépedet a zöldségszeletelővel, melyhez ebben a videóban adunk segítséget.

• A káposztát és a brokkolit szeleteld fel vele.

• Keverd össze a felaprított zöldségeket és a szószt. A szószt ízlés szerint adagold.

• Adj hozzá (vegán) fetát, görögdinnyét és friss fűszernövényeket.

• A salátát jól lefedve tárold a hűtőszekrényben legfeljebb 2 napig.

 

ANKA tipp:

Tálald hidegen a grill fogások mellé!