Petit Choux, a grill előétel
2021. 04. 21.
A Petit Choux egy nagyszerű snack, amelyet grillezések alkalmával, előételként, welcome foodként szolgálnak fel, miközben a hamburgerek elkészülését várják!
Változtasd a tölteléket tetszésed és ízlésed szerint, válassza ki minden vendéged a saját, személyes kedvencét.
Receptünk ismét az ANKARSRUM receptkönyvből való!
Hozzávalók a tésztához:
125 ml tej
125 ml víz
2.5 gramm cukor
2.5 gramm só
125 gramm kockára vágott vaj
150 gramm liszt
4-5 tojás
Hozzávalók a krémhez:
Fekete és vörös kaviár, apróra vágott lilahagyma, friss kapor, de opcionálisan bármilyen jól bevált krémmel tökéletes.
Snack lépésről lépésre
1. Melegítsd fel egy lábosban a tejet a vízzel, a cukorral, a sóval és a vajjal. Amikor megjelenik az első buborék, húzd le az edényt a tűzhelyről.
2. Add hozzá a a keverékhez fokozatosan a lisztet és keverd csomómentesre, majd helyezd újra a lábost a tűzhelyre és fakanállal folyamatos kevergetés mellett sűrítsd be.
3. Szereld össze ANKÁT a dupla habverő szárral, mely szintén a kezdőkészlet része. Ebben a videóban bemutatjuk, mi mindent kapsz, ha megrendeled a robotgépet.
4. Töltsd bele a keveréket a tálba, miután kissé lehűlt.
5. Add hozzá egyenként a tojásokat a tésztához. Fontos, hogy minden tojást teljesen dolgozz bele a tésztába ANKA segítségével, mielőtt további tojásokat adnál hozzá. Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá több tojást.
6. Amikor a tészta elkészült, töltsd bele egy zacskóba és vágj ki egy kis lyukat a szélén, vagy használj habzsákot. Nyomj sütőpapírral bélelt tepsibe 2-3 cm nagyságú kis golyókat. Ne nyomd túl szorosan egymás mellé, mert sütés közben fel fognak emelkedni és összeragadhatnak.
7. Állítsd a sütőt 175 ° C-ra és süsd meg a golyókat a sütő közepén 20-30 percig, amíg aranybarnák lesznek.
8. Vágd őket félbe, vagy vágd be őket és töltsd meg a választott krémmel.