gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Petit Choux, a grill előétel

2021. 04. 21.

Petit Choux, a grill előétel

A Petit Choux egy nagyszerű snack, amelyet grillezések alkalmával, előételként, welcome foodként szolgálnak fel, miközben a hamburgerek elkészülését várják!

 

Változtasd a tölteléket tetszésed és ízlésed szerint, válassza ki minden vendéged a saját, személyes kedvencét.

 

Receptünk ismét az ANKARSRUM receptkönyvből való!

 

Hozzávalók a tésztához:

125 ml tej

125 ml víz

2.5 gramm cukor

2.5 gramm só

125 gramm kockára vágott vaj

150 gramm liszt

4-5 tojás

 

Hozzávalók a krémhez:

Fekete és vörös kaviár, apróra vágott lilahagyma, friss kapor, de opcionálisan bármilyen jól bevált krémmel tökéletes.

 

Snack lépésről lépésre

1. Melegítsd fel egy lábosban a tejet a vízzel, a cukorral, a sóval és a vajjal. Amikor megjelenik az első buborék, húzd le az edényt a tűzhelyről.

2. Add hozzá a a keverékhez fokozatosan a lisztet és keverd csomómentesre, majd helyezd újra a lábost a tűzhelyre és fakanállal folyamatos kevergetés mellett sűrítsd be.

3. Szereld össze ANKÁT a dupla habverő szárral, mely szintén a kezdőkészlet része. Ebben a videóban bemutatjuk, mi mindent kapsz, ha megrendeled a robotgépet.

4. Töltsd bele a keveréket a tálba, miután kissé lehűlt.

5. Add hozzá egyenként a tojásokat a tésztához. Fontos, hogy minden tojást teljesen dolgozz bele a tésztába ANKA segítségével, mielőtt további tojásokat adnál hozzá. Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá több tojást.

6. Amikor a tészta elkészült, töltsd bele egy zacskóba és vágj ki egy kis lyukat a szélén, vagy használj habzsákot. Nyomj sütőpapírral bélelt tepsibe 2-3 cm nagyságú kis golyókat. Ne nyomd túl szorosan egymás mellé, mert sütés közben fel fognak emelkedni és összeragadhatnak.

7. Állítsd a sütőt 175 ° C-ra és süsd meg a golyókat a sütő közepén 20-30 percig, amíg aranybarnák lesznek.

8. Vágd őket félbe, vagy vágd be őket és töltsd meg a választott krémmel.

 

ANKA TIPP:

A töltelék alapja lehet krémsajt, mascarpone, túró, kőrözött, zöldség-, hús- vagy házi melegszendvics krém is.