gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Sütőtök krémleves

2020. 10. 07.

Sütőtök krémleves

 

Közeleg az ősz, az édes ízű leveseket forró sütőtök levesre cseréljük, mely egy kis extrán csalafinta fűszerezéssel új köntösben mutatkozik be a családi asztalon.

Receptünk most is az ANKARSRUM receptkönyvből való.

 

Hozzávalók:

600 gramm friss sütőtök

1 darab póréhagyma

50 gramm friss gyömbér

2 ek kurkuma (lehetőleg friss)

2 gerezd fokhagyma

2 ek repceolaj

240 gramm főtt csicseriborsó

400 ml kókusztejszín

700 ml zöldségleves

½ evőkanál só

½- 2 teáskanál cayenne bors

A tetejére:

70 gramm tökmag

1 teáskanál só

0,5 ek cayenne bors

 

Főzzünk együtt, lépésről lépésre!

• Hámozd meg és vágd kisebb darabokra a tököt. Forralj fel vízet, tegyél bele sót és főzd körülbelül 15 percig, amíg a sütőtök megpuhul, utána tedd félre.

• Vágd apróra a hagymát. Hámozd meg és reszeld le, vagy vágd nagyon apróra a gyömbért, a kurkumát (amennyiben frisset használsz) és a fokhagymát.

• Önts olajat egy serpenyőbe és közepes lángon néhány percig pirítsd le a gyömbért, a kurkumát és a hagymát.

• Add hozzá tököt és a lecsepegtetett csicseriborsót, majd a kókusztejszínt, a zöldséglevest (alaplé) és párold 10-15 percig.

• Kóstold meg és ha szükséges, ízesítsd sóval, valamint cayenne borssal.

• Szereld össze ANKARSRUMOT a turmixgéppel.

• Öntsd a levest a turmixgépbe, és keverd simára. Hígítsd forró vízzel, ha a leves túl sűrűvé válna.

 

ANKA TIPP:

Pirítsd meg a tökmagot száraz serpenyőben, közben hintsd meg sóval és cayenne borssal, majd szórd rá a levesre.