gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Fahéjas donut

2023. 08. 21.

Fahéjas donut

A házi fánkot nemcsak februárban, de egész esztendőben lehet sütni, ennek fahéjas változata pedig igazi őszköszöntő csemege. Elkészítése az ANKARSRUM robotgéppel szinte gyerekjáték! 

A dagasztás fárasztó folyamatát könnyedén elvégzi helyetted, így máris tisztább lesz a konyhád. Variáld kedvenc feltéteddel és fogyasszátok örömmel.

Receptünk most is az ANKARSRUM receptkönyvből való és most receptvideós segítséget is adunk hozzá.

Recept – 10 db fánkhoz

Hozzávalók a tésztához:

20 gramm élesztő

50 gramm vaj

200 ml tej

70 gramm cukor

1 darab tojás

½ teáskanál só

½ citrom (héja)

390-420 gramm búzaliszt

Hozzávalók a sütéshez:

1 liter olaj

Cukor ízlés szerint

Fahéj ízlés szerint

Fahéjas donut lépésről lépésre:

• Nézd meg a recept videót! Szereld össze ANKÁT a 7 literes rozsdamentes acél keverőtállal, a dagasztó spirálkampóval és a dagasztó hengerrel, valamint a keverőtálhoz való lehúzóval, amely megakadályozza, hogy az edény falára tapadjon a tészta. 

• Morzsold bele az élesztőt a tálba. Olvassz fel a vajat egy serpenyőben, és öntsd hozzá a tejet.

• Melegítsd fel maximum 37°C-ra és öntse rá a fém tálban lévő élesztőre.

• Mosd add hozzá a cukrot, a sót, a tojást, a citromot és fokozatosan adagolva a liszt nagy részét. Kapcsold be ANKARSUM robotgépedet és dagaszd 10 percig. A tésztának ragacsosnak, de jól kezelhetőnek kell lennie. Amennyiben kétségeid vannak, hogy megfelelő-e a tésztád állaga, kattints ide a videóért. Ha kész, tedd a tésztát lisztezett felületre és kb. 1 cm vastag tésztává nyújtsd ki. Kör alakú pogácsaszaggatóval, vagy pohárral, tállal szaggass ki kör alakú formákat, majd szaggass egy kisebb lukat a közepén. Ha készen vagy, hagyd megkelni, pihentesd tiszta, száraz konyharuha alatt 2-3 órán át.

• Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben 175°C-ra és sütsd meg a fánkokat mindkét oldalukon 1 percig, majd csepegtesd le őket. Itasd le róluk a felesleges olajat papírtörlővel. Ha ez megvan, még melegen hempergesd meg a fánkokat a cukor és a fahéj elegyébe.

ANKA tipp:

Lekvárral, mogyorókrémmel, pudinggal és fagyival tovább fokozhatod a friss fánk okozta élvezetet!