gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Hírek

Kivis pina colada mocktail

2023. 01. 22.

Kivis pina colada mocktail

A mocktail elnevezést először 1916-ban használták a frissítő, jeges long drinkekre. Receptvideónkban megmutatjuk, hogy milyen könnyen össze lehet állítani egy ilyen vitamindús itókát, ANKARSUM robotgéppel!
Receptünk most is az ANKARSRUM receptkönyvből való.

Hozzávalók 2 nagyobb, vagy 4 kisebb pohárhoz:

200 gramm fagyasztott ananász
100 gramm friss ananász
250 ml krémes kókusztej
ízlés szerint (kb.1 evőkanál) juhar/agavé szirup
3 darab lime leve
2 darab hámozott kivi
100 ml szénsavas víz vagy ízesített szóda
1-2 evőkanál juhar/agavé szirup, ízlés szerint

A díszítéshez:

jégkocka, lime szeletek, ananászdarabkák

Kivis Piña Colada Mocktail lépésről lépésre:

Előző napi előkészületek:

• Nézd meg videónkat, ide kattintva!
• Fagyassz le 200 gramm kockára vágott, friss ananászt.
• Szereld össze Ankarsrum robotgépedet a citruspréssel és facsarj ki 3 darab lime-ot.
• Most állítsd össze az Ankarsrum robotgépedet a turmixgéppel.
• Keverd simára a fagyasztott ananászdarabokat, a friss ananászt és a krémes kókusztejet. Kóstold meg és adj hozzá szirupot, hogy édesebb legyen, majd öntsd a mocktailt poharakba.
• Öblítsd ki a turmixgépet, ha tiszta zöld mocktail-t szeretnél készíteni, de egyébként közvetlenül a piña colada után is összeturmixolhatod a kivi mocktailt.
• A meghámozott kivit, a lime levét, a szénsavas vizet vagy a szódát és a szirupot turmixold simára. Kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még édesítőt.
• Öntsd a zöld kivi mocktailt a piña colada poharakba, és kanállal vagy szívószállal forgasd össze. Díszítésként adj hozzá egy szelet lime-ot és ananászt, valamint jégkockákat is.

ANKA tipp:

Két különálló mocktailt is készíthetsz. A piña colada mocktailhez turmixolás közben adj hozzá 1 lime levét és már kész is! A kivi mocktailhez tölts még több szénsavas vizet vagy tiszta szódát, néhány evőkanál édesítőt, jégkockát és mentát díszítéshez. Előfordulhat, hogy a kivi szép zöld színe a turmixolásakor a élénkzöldből fakó zöldre változik. Ebben az esetben turmixolás közben körülbelül ¼ teáskanál spirulinaporral élénkítheted a mocktail színét. A por íze nem lesz érezhető, mert a gyümölcsök édessége elnyomja majd.

Korábbi hírek

Vegán citromos cupcake meglepetéssel és receptvideóval

2023. 03. 03.

Tovább olvasom


Napsütemény-Zsemle citromos és vaníliás cukrászkrémmel

2023. 03. 03.

Tovább olvasom


Kovászos kenyér ANKARSRUM robotgéppel

2023. 03. 03.

Tovább olvasom


ANKARSRUM Citromos mákos kuglófja, receptvideóval

2023. 03. 03.

Tovább olvasom


Az öt órai tea szertartása: mindent megmutatunk

2023. 02. 20.

Tovább olvasom


Mini vegán pizzák, pácolt céklával és receptvideóval

2023. 02. 09.

Tovább olvasom


Molekuláris gasztronómia, az étel tudománya

2023. 02. 08.

Tovább olvasom


Nápolyi pizza, ANKARSRUM robotgéppel és receptvideóval

2023. 02. 06.

Tovább olvasom


Trendi desszert pizza, receptvideós segítséggel

2023. 02. 06.

Tovább olvasom


Tavaszi grillezés

2023. 01. 30.

Tovább olvasom