gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Blog

Kivis pina colada mocktail

2023. 01. 22.

Kivis pina colada mocktail

A mocktail elnevezést először 1916-ban használták a frissítő, jeges long drinkekre. Receptvideónkban megmutatjuk, hogy milyen könnyen össze lehet állítani egy ilyen vitamindús itókát, ANKARSUM robotgéppel!
Receptünk most is az ANKARSRUM receptkönyvből való.

Hozzávalók 2 nagyobb, vagy 4 kisebb pohárhoz:

200 gramm fagyasztott ananász
100 gramm friss ananász
250 ml krémes kókusztej
ízlés szerint (kb.1 evőkanál) juhar/agavé szirup
3 darab lime leve
2 darab hámozott kivi
100 ml szénsavas víz vagy ízesített szóda
1-2 evőkanál juhar/agavé szirup, ízlés szerint

A díszítéshez:

jégkocka, lime szeletek, ananászdarabkák

Kivis Piña Colada Mocktail lépésről lépésre:

Előző napi előkészületek:

• Nézd meg videónkat, ide kattintva!
• Fagyassz le 200 gramm kockára vágott, friss ananászt.
• Szereld össze Ankarsrum robotgépedet a citruspréssel és facsarj ki 3 darab lime-ot.
• Most állítsd össze az Ankarsrum robotgépedet a turmixgéppel.
• Keverd simára a fagyasztott ananászdarabokat, a friss ananászt és a krémes kókusztejet. Kóstold meg és adj hozzá szirupot, hogy édesebb legyen, majd öntsd a mocktailt poharakba.
• Öblítsd ki a turmixgépet, ha tiszta zöld mocktail-t szeretnél készíteni, de egyébként közvetlenül a piña colada után is összeturmixolhatod a kivi mocktailt.
• A meghámozott kivit, a lime levét, a szénsavas vizet vagy a szódát és a szirupot turmixold simára. Kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még édesítőt.
• Öntsd a zöld kivi mocktailt a piña colada poharakba, és kanállal vagy szívószállal forgasd össze. Díszítésként adj hozzá egy szelet lime-ot és ananászt, valamint jégkockákat is.

ANKA tipp:

Két különálló mocktailt is készíthetsz. A piña colada mocktailhez turmixolás közben adj hozzá 1 lime levét és már kész is! A kivi mocktailhez tölts még több szénsavas vizet vagy tiszta szódát, néhány evőkanál édesítőt, jégkockát és mentát díszítéshez. Előfordulhat, hogy a kivi szép zöld színe a turmixolásakor a élénkzöldből fakó zöldre változik. Ebben az esetben turmixolás közben körülbelül ¼ teáskanál spirulinaporral élénkítheted a mocktail színét. A por íze nem lesz érezhető, mert a gyümölcsök édessége elnyomja majd.

Hasonló cikkeink a témában: