ANKA csokis muffinja
2022. 10. 14.
Kezdő háziasszonyok is bátran elkészíthetik ezt a receptet, mely annyira egyszerű, hogy akár gyermekeiddel is megsütheted. Receptünk most is az ANKARSRUM receptkönyvből való.
Hozzávalók 12 muffinhoz:
300 gramm liszt
40-80 gramm kakaó (ízlés szerint)
2 tk vaníliás cukor
2 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 teáskanál só
3 tojás
270 gramm porcukor
190 gramm repceolaj
300 ml, kb. 10% zsírtartalmú joghurt
100 gramm tejcsokoládé
100 gramm étcsokoládé
ANKA csokis muffinja lépésről lépésre
1. Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra, és tegyél egy 12 darabos muffin sütőformába 12 muffin kapszlit (muffin papírt).
2. Szitáld le és keverd össze a száraz hozzávalókat.
3. Szereld össze ANKARSUM robotgépedet a 3.5 literes műanyag keverőtállal és a dupla habverő szárral, melyek a kezdőkészlet részei, ahogyan az ebben a videóban is látható. A tojást és a cukrot közepes sebességgel keverd fel habosra.
4. Most add hozzá az olajat és a joghurtot, majd keverd simára.
5. Add hozzá a száraz hozzávalókat, és gyors sebességgel keverd sima tésztává.
6. Vágd fel durvára a csokoládét, vagy használj csokipasztillát, majd tegyél félre belőle egy marékkal a díszítéshez.
7. A maradék csokoládét forgasd bele a tésztába.
8. A kész masszát adagold a muffin formákba, nagyjából háromnegyedig töltsd meg őket, majd szórd rá a tetejükre a marék csokoládét.
9. Süsd a sütő alsó részében körülbelül 20-25 percig, vagy tűpróbáig.
10. Hagyd teljesen kihűlni a formában.