gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

ANKA csokis muffinja

2022. 10. 14.

ANKA csokis muffinja

Kezdő háziasszonyok is bátran elkészíthetik ezt a receptet, mely annyira egyszerű, hogy akár gyermekeiddel is megsütheted. Receptünk most is az ANKARSRUM receptkönyvből való.

 

Hozzávalók 12 muffinhoz:

300 gramm liszt

40-80 gramm kakaó (ízlés szerint)

2 tk vaníliás cukor

2 tk sütőpor

1 tk szódabikarbóna

1 teáskanál só

3 tojás

270 gramm porcukor

190 gramm repceolaj

300 ml, kb. 10% zsírtartalmú joghurt

100 gramm tejcsokoládé

100 gramm étcsokoládé

ANKA csokis muffinja lépésről lépésre

1. Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra, és tegyél egy 12 darabos muffin sütőformába 12 muffin kapszlit (muffin papírt).

2. Szitáld le és keverd össze a száraz hozzávalókat.

3. Szereld össze ANKARSUM robotgépedet a 3.5 literes műanyag keverőtállal és a dupla habverő szárral, melyek a kezdőkészlet részei, ahogyan az ebben a videóban is látható. A tojást és a cukrot közepes sebességgel keverd fel habosra.

4. Most add hozzá az olajat és a joghurtot, majd keverd simára.

5. Add hozzá a száraz hozzávalókat, és gyors sebességgel keverd sima tésztává.

6. Vágd fel durvára a csokoládét, vagy használj csokipasztillát, majd tegyél félre belőle egy marékkal a díszítéshez.

7. A maradék csokoládét forgasd bele a tésztába.

8. A kész masszát adagold a muffin formákba, nagyjából háromnegyedig töltsd meg őket, majd szórd rá a tetejükre a marék csokoládét.

9. Süsd a sütő alsó részében körülbelül 20-25 percig, vagy tűpróbáig.

10. Hagyd teljesen kihűlni a formában.

ANKA tipp:

A muffinból kreatív krémdíszítéssel és cukorkaszórással szépséges cupcake is készíthető, gondold tovább ezt a fantasztikus süteményt!


Kapcsolódó termékeink