gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Blog

Növényi tej készítése otthon Vegan Milkerrel

2023. 05. 30.

Növényi tej készítése otthon Vegan Milkerrel

Tehéntej vagy növényi tej?

Napjaink egyik legaktuálisabb témája (ha étkezésről van szó), hogy vajon a tehéntej vagy a növényi tej az egészségesebb. Sokan persze nem ebből a szempontból vizsgálják meg a kérdést, hanem például elvi okokból vagy laktózintolerancia, illetve tejallergia miatt fogyasztják a növényi változatot.

De mi alapján érdemes mérlegelnie azoknak, akik számára nyitva áll mindkét lehetőség: a tehéntej és a növényi tej fogyasztása is?

A tehéntej alapvetően egészséges: magas a kálcium-, a D-vitamin és a káliumtartalma. Ennek köszönhető, hogy hozzájárul a csontok és a fogak egészségéhez, és képes csökkenteni a vérnyomást.

Szénhidráttartalmát a tejcukor, tehát a laktóz adja. Nélkülözhetetlen aminosavakat is tartalmaz, valamint kétféle fehérjét – ezáltal járul hozzá az izomzat egészséges épüléséhez. Ugyanakkor a tejben található zsír nagyobb része telített zsír, amely fogyasztását bizonyos esetekben (diétás szempontból) csökkenteni kell. 

Nehéz élesen szembeállítani egymással a tehéntejet és a növényi tejet. Nem igazán tudják helyettesíteni egymás előnyeit és jótékony hatásait. 

  • A növényi tejek sokféleségével (szójatej, mogyorótej, mandulatej, rizstej, zabtej, kókusztej, és így tovább) például nem tudja felvenni a versenyt a tehéntej.
  • A mandulatejnek alacsony a zsír- és cukortartalma, és sok vitamint, illetve ásványi anyagot tartalmaz. Viszont a fehérjetartalma meglehetősen kicsit.
  • A mogyorótejnek a B-vitamin és az E-vitamin tartalma kifejezetten magas – ugyanakkor gazdag zsírban és kalóriában is.
  • A zabtej pedig gazdag ugyan telítetlen zsírsavakban és fehérjében, viszont a cukortartalma sem alacsony.
  • Az is tény, hogy a növényi tejek természetes módon laktózmentesek – de az is igaz, hogy ma már lényegében a laktózmentes tehéntej sem számít kivételesnek, a legtöbb üzletben lehet vásárolni.

És nem árt megemlíteni azt sem, hogy a növényi tejek ára általában jóval magasabb, mint a tehéntejé. Erre azonban van megoldás!

 

Növényi tej készítése otthon Vegan Milkerrel

Ha az ára az egyetlen dolog, ami visszafog attól, hogy kipróbáld a növényi tejet, akkor van egy jó hírünk: te is el tudod készíteni otthon gyakorlatilag akármelyik változatát! Ha egy megfelelő eszköz a rendelkezésedre áll, akkor egyszerű és gyors lesz az egész.

A minőségi alapanyagokból készült Vegan Milker egy elképesztő hatékony és sokoldalú eszköz növényi tejek elkészítéséhez. Kialakítása egyszerű, ennek köszönhetően a szűrőegységet akár gyümölcs- és zöldséglevek készítéséhez, vagy növényi joghurtok, illetve sajtok készítéséhez is használhatod.

Ha otthon szeretnél magadnak friss növényi tejet készíteni, akkor nem kérdés, hogy Vegan Milkert kell használnod hozzá! A Vegan Milker az egyetlen tejkészítő berendezés, amellyel egyszerre apríthatsz, szűrhetsz és emulgeálhatsz összetevőket, és így simogatóan krémes növényi tejet készíthetsz.

Nagyon egyszerű az egész folyamat:

  • Csavard fel a szűrőbetétet a Core szűrő aljára. Helyezd a Core szűrőt az edénybe, majd önts vizet a tárolóedénybe, és annyi magot a szűrőbe, amennyit a víz teljesen ellep.
  • Egy botmixer segítségével pépesítsd a magokat néhány percig. 
  • Majd a tamperrel (amely egy mozsár présfejéhez hasonlít) préseld ki a szűrőben maradt zúzalékot, és már kész is növényi tej!

Ennél egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb módja aligha létezik növényi tej készítésének. 5 perc alatt isteni növényi italt készíthetsz, és nem mellesleg, a felhasznált alapanyag összes tápértéke és eredeti íze megmarad, aminek köszönhetően jóval táplálóbb is a bolti változatoknál! Ha ki akarod próbálni a házi készítésű növényi tejet, ennél keresve sem találsz jobb megoldást rá!

 

Ide kattintva megtalálod az összes Vegan Milker berendezést! Válaszd azt a csomagot, amelyiknek a felszereltsége a legszimpatikusabb számodra, és lepd meg minél előbb házi készítésű növényi tejjel a családod!

Hasonló cikkeink a témában:

Mit fognak enni 100 év múlva az emberek?

2024. 04. 19.

Tovább olvasom


Vitamindús ételek

2024. 01. 22.

Tovább olvasom


Isteni sütik a karácsonyi ünnepekre

2023. 12. 05.

Tovább olvasom


Milyen sütikkel lepik meg az unokáikat a trendi nagyik?

2023. 09. 18.

Tovább olvasom



Kapcsolódó termékeink