Halászlé passzírozás, ahogy még nem látta!
2016. 11. 14.
Halászlé passzírozás profi eszközökkel
A nagy ünnepekhez közeledve, főleg karácsony táján egyre több érdeklődést kapunk halászléhez is használható passzírozókkal kapcsolatban. (Utóbbi években azt tapasztaljuk, nyári nyaralások alkalmával ugyanúgy népszerű étel már a halászlé!)
A különböző konyhafelszerelési boltokban kapható kisebb-nagyobb, műanyag vagy fém passzírozó szita, de aki komolyabb mennyiségekkel dolgozik, az azért tudja, hogy ezek csak játékszerek...
Ha valakinek tényleg nagyobb mennyiségben kell halászlevet passzíroznia (és Magyarországon a Tisza mentén azért ez nem ritka), annak legalább a kisebbik Louis Tellier halászlé passzírozót, vagy annak nagyobb testvérét szoktuk ajánlani. Ezzel a lábasra helyezhető készülékkel már el lehet kezdeni dolgozni, a tapasztalataink szerint percenként kb. 1,5 kg sűrűbb levet lehet vele átszűrni a 3mm-es szitáján.
Aki ennél nagyobb teljesítményre vágyik, de ragaszkodik a kézzel passzírozáshoz (akár költség takarékosságból, akár azért, mert jobban szereti a darabosabb, rusztikus jellegű végeredményt), annak az előző passzírozó legnagyobb testvére, a Louis Tellier MLP10 profi halpasszírozó is nagyon meg tudja könnyíteni az életét. Ez a passzírozó már lábakon áll, az állványra, a szita alá könnyen behelyezhetünk egy nagy fazekat is. Teljesítménye kb. 2 kg percenként.
Bár van előnye a kézzel passzírozásnak, azt azért mindenki könnyen beláthatja, hogy időigényes és embert próbáló feladat az ünnepek alatt több száz vagy akár több ezer liternyi halászlevet így feldolgozni. Nem véletlen, hogy a nagyobb halászcsárdák már régóta keresik azt a gépet, amellyel ez a feladat egyszerűen és gyorsan megoldható.
Pont egy ilyen helyen jártunk nemrég, ahol élőben volt szerencsénk látni, a Robot Coupe passzírozó készüléke hogyan birkózik meg 50 liternyi kész halászlé lepasszírozásával. Nos, amit láttunk, az minden képzeletünket felülmúlta. A gépre 3mm lyukátmérőjű szitát szereltünk, és megkértük a szakács kollégát, hogy adagolja a levet szálkával, halhússal, mindennel együtt.
Rövid időn belül kiderült, hogy a 3mm-es szita jó választás volt, a lepasszírozott lé szálka nélkül, tökéletesen homogén állagban került az egyik tartályba, míg a szálkák a másik tartályban gyülekeztek:
A fenti kép körülbelül 5 perc használat után készült. És mit gondolnak, mennyi idő alatt végzett a gép a 40 liternyi halászlével?
15 perc alatt.
Ezt a szédületes teljesítményt szerencsére videón is megörökítettük, nézzék meg, milyen sebességgel folyik ki a kész, átpasszírozott hallé a tartályba!
Meggyőző, igaz?
Az elmúlt évben az egyik olasz gyártópartnerünk egy még robosztusabb, a paradicsom passzírozás mellett halászlé gépi passzírozására is alkalmas gépet tett elérhetővé. A LA FELSINEA SKRAT készülékünről bővebben ide kattintva tudhat meg többet.
Rendelje meg már az idei szezonra, a nyári befőzések után a téli ünnepekre készülve hálásak lesznek érte a konyhán dolgozó munkatársai!
Legnépszerűbb bejegyzések
Kapcsolódó termékeink
TRE SPADE BT kézi paradicsompasszírozó
25.400 HUF22.860 HUF(18.000 HUF + ÁFA)
TRE SPADE XL-ECO kézi paradicsompasszírozó
31.496 HUF(24.800 HUF + ÁFA)
TRE SPADE XL kézi paradicsompasszírozó
42.164 HUF(33.200 HUF + ÁFA)
LOUIS TELLIER 3 mm-es szita M500 profi halászlé passzírozóhoz
44.704 HUF(35.200 HUF + ÁFA)
LOUIS TELLIER 3 mm-es szita P1000 profi halászlé passzírozóhoz
51.054 HUF(40.200 HUF + ÁFA)
2024.10.11.
LOUIS TELLIER S3 kézi passzírozó
55.118 HUF(43.400 HUF + ÁFA)
LOUIS TELLIER X3-F kézi passzírozó
66.548 HUF(52.400 HUF + ÁFA)
LOUIS TELLIER M500 Professzionális passzírozó keret
100.330 HUF(79.000 HUF + ÁFA)