gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Blog

Halászlé passzírozás, ahogy még nem látta!

2016. 11. 14.

Halászlé passzírozás, ahogy még nem látta!

Halászlé passzírozás profi eszközökkel

A nagy ünnepekhez közeledve, főleg karácsony táján egyre több érdeklődést kapunk halászléhez is használható passzírozókkal kapcsolatban. (Utóbbi években azt tapasztaljuk, nyári nyaralások alkalmával ugyanúgy népszerű étel már a halászlé!)
A különböző konyhafelszerelési boltokban kapható kisebb-nagyobb, műanyag vagy fém passzírozó szita, de aki komolyabb mennyiségekkel dolgozik, az azért tudja, hogy ezek csak játékszerek...

Ha valakinek tényleg nagyobb mennyiségben kell halászlevet passzíroznia (és Magyarországon a Tisza mentén azért ez nem ritka), annak legalább a kisebbik Louis Tellier halászlé passzírozót, vagy annak nagyobb testvérét szoktuk ajánlani. Ezzel a lábasra helyezhető készülékkel már el lehet kezdeni dolgozni, a tapasztalataink szerint percenként kb. 1,5 kg sűrűbb levet lehet vele átszűrni a 3mm-es szitáján.

Aki ennél nagyobb teljesítményre vágyik, de ragaszkodik a kézzel passzírozáshoz (akár költség takarékosságból, akár azért, mert jobban szereti a darabosabb, rusztikus jellegű végeredményt), annak az előző passzírozó legnagyobb testvére, a Louis Tellier MLP10 profi halpasszírozó is nagyon meg tudja könnyíteni az életét. Ez a passzírozó már lábakon áll, az állványra, a szita alá könnyen behelyezhetünk egy nagy fazekat is. Teljesítménye kb. 2 kg percenként.

Bár van előnye a kézzel passzírozásnak, azt azért mindenki könnyen beláthatja, hogy időigényes és embert próbáló feladat az ünnepek alatt több száz vagy akár több ezer liternyi halászlevet így feldolgozni. Nem véletlen, hogy a nagyobb halászcsárdák már régóta keresik azt a gépet, amellyel ez a feladat egyszerűen és gyorsan megoldható.

Pont egy ilyen helyen jártunk nemrég, ahol élőben volt szerencsénk látni, a Robot Coupe passzírozó készüléke hogyan birkózik meg 50 liternyi kész halászlé lepasszírozásával. Nos, amit láttunk, az minden képzeletünket felülmúlta. A gépre 3mm lyukátmérőjű szitát szereltünk, és megkértük a szakács kollégát, hogy adagolja a levet szálkával, halhússal, mindennel együtt.

Rövid időn belül kiderült, hogy a 3mm-es szita jó választás volt, a lepasszírozott lé szálka nélkül, tökéletesen homogén állagban került az egyik tartályba, míg a szálkák a másik tartályban gyülekeztek:

A fenti kép körülbelül 5 perc használat után készült. És mit gondolnak, mennyi idő alatt végzett a gép a 40 liternyi halászlével? 

15 perc alatt. 

Ezt a szédületes teljesítményt szerencsére videón is megörökítettük, nézzék meg, milyen sebességgel folyik ki a kész, átpasszírozott hallé a tartályba!

Meggyőző, igaz?
Az elmúlt évben az egyik olasz gyártópartnerünk egy még robosztusabb, a paradicsom passzírozás mellett halászlé gépi passzírozására is alkalmas gépet tett elérhetővé. A LA FELSINEA SKRAT készülékünről bővebben ide kattintva tudhat meg többet.
Rendelje meg már az idei szezonra, a nyári befőzések után a téli ünnepekre készülve hálásak lesznek érte a konyhán dolgozó munkatársai!

Hasonló cikkeink a témában:

A paradicsom befőzés lépései

2024. 02. 02.

Tovább olvasom


Formabontó karácsonyi ételek

2023. 12. 05.

Tovább olvasom


Hagyományos karácsonyi ételek

2023. 12. 05.

Tovább olvasom


Paradicsomszósz és egyéb finomságok, melyek elkészítéséhez passzírozógépre van szükséged

2023. 08. 07.

Tovább olvasom


Ezt ették a reformkorban: Próbáld ki te is az örök klasszikusokat!

2023. 07. 24.

Tovább olvasom



Kapcsolódó termékeink