gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Halászlé passzírozás, ahogy még nem látta!

2016. 11. 14.

Halászlé passzírozás, ahogy még nem látta!

Halászlé passzírozás profi eszközökkel

A nagy ünnepekhez közeledve, főleg karácsony táján egyre több érdeklődést kapunk halászléhez is használható passzírozókkal kapcsolatban. (Utóbbi években azt tapasztaljuk, nyári nyaralások alkalmával ugyanúgy népszerű étel már a halászlé!)
A különböző konyhafelszerelési boltokban kapható kisebb-nagyobb, műanyag vagy fém passzírozó szita, de aki komolyabb mennyiségekkel dolgozik, az azért tudja, hogy ezek csak játékszerek...

Ha valakinek tényleg nagyobb mennyiségben kell halászlevet passzíroznia (és Magyarországon a Tisza mentén azért ez nem ritka), annak legalább a kisebbik Louis Tellier halászlé passzírozót, vagy annak nagyobb testvérét szoktuk ajánlani. Ezzel a lábasra helyezhető készülékkel már el lehet kezdeni dolgozni, a tapasztalataink szerint percenként kb. 1,5 kg sűrűbb levet lehet vele átszűrni a 3mm-es szitáján.

Aki ennél nagyobb teljesítményre vágyik, de ragaszkodik a kézzel passzírozáshoz (akár költség takarékosságból, akár azért, mert jobban szereti a darabosabb, rusztikus jellegű végeredményt), annak az előző passzírozó legnagyobb testvére, a Louis Tellier MLP10 profi halpasszírozó is nagyon meg tudja könnyíteni az életét. Ez a passzírozó már lábakon áll, az állványra, a szita alá könnyen behelyezhetünk egy nagy fazekat is. Teljesítménye kb. 2 kg percenként.

Bár van előnye a kézzel passzírozásnak, azt azért mindenki könnyen beláthatja, hogy időigényes és embert próbáló feladat az ünnepek alatt több száz vagy akár több ezer liternyi halászlevet így feldolgozni. Nem véletlen, hogy a nagyobb halászcsárdák már régóta keresik azt a gépet, amellyel ez a feladat egyszerűen és gyorsan megoldható.

Pont egy ilyen helyen jártunk nemrég, ahol élőben volt szerencsénk látni, a Robot Coupe passzírozó készüléke hogyan birkózik meg 50 liternyi kész halászlé lepasszírozásával. Nos, amit láttunk, az minden képzeletünket felülmúlta. A gépre 3mm lyukátmérőjű szitát szereltünk, és megkértük a szakács kollégát, hogy adagolja a levet szálkával, halhússal, mindennel együtt.

Rövid időn belül kiderült, hogy a 3mm-es szita jó választás volt, a lepasszírozott lé szálka nélkül, tökéletesen homogén állagban került az egyik tartályba, míg a szálkák a másik tartályban gyülekeztek:

A fenti kép körülbelül 5 perc használat után készült. És mit gondolnak, mennyi idő alatt végzett a gép a 40 liternyi halászlével? 

15 perc alatt. 

Ezt a szédületes teljesítményt szerencsére videón is megörökítettük, nézzék meg, milyen sebességgel folyik ki a kész, átpasszírozott hallé a tartályba!

Meggyőző, igaz?
Az elmúlt évben az egyik olasz gyártópartnerünk egy még robosztusabb, a paradicsom passzírozás mellett halászlé gépi passzírozására is alkalmas gépet tett elérhetővé. A LA FELSINEA SKRAT készülékünről bővebben ide kattintva tudhat meg többet.
Rendelje meg már az idei szezonra, a nyári befőzések után a téli ünnepekre készülve hálásak lesznek érte a konyhán dolgozó munkatársai!


Kapcsolódó termékeink