gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

4 vegán étel vegán vendégeknek

2022. 07. 18.

4 vegán étel vegán vendégeknek

Vegán étrendet követsz, és szükséged van néhány tippre a hétvégi menühöz? Vagy csak vegán vendégeket vársz, és bajban vagy, hogy mit készíts nekik?

Hoztunk 4 vegán ételt, amelyekkel bármikor meglepheted a barátaid vagy a családod, de akár magadnak is összedobhatod őket ebédre vagy vacsorára!

Gesztenyekrémleves

 

Ha szereted a gesztenyét, akkor ezt a levest Neked találták ki! Mi eláruljuk, hogyan készítheted el, Neked már csak ki kell élvezni a főzés és az evés minden pillanatát!

 

A gesztenyék tetejét kereszt alakban vágd be, majd helyezd lábasba, annyi vízzel amennyi épphogy ellepi. Forrald fel, majd kislángon főzd bő fél órán át. Ezután szűrd le és hűtsd le, majd a héját a belső barna hártyával fejtsd le róla. Az így megtisztított gesztenyét töltsd vissza a lábasba.

 

Egy merőkanálnyit merj ki 8 dl növényi tejből, a maradékot öntsd a lábasba, rá a gesztenyére. Kislángon forrald fel, majd vedd le a tűzről, és pépesítsd le, majd ismét forrald fel. A kimert tejet pudingporral és cukorral keverd el, majd lassan öntsd a levesbe. Főzd még néhány percig, ízesítsd tetszés szerint vaníliás cukorral, fehérborral, rummal, végül dúsítsd növényi tejszínnel. 

 

Melegen és jéghidegen is ínycsiklandó, tálalhatod növényi tejszínhabbal vagy pirított mandulával, mogyoróval is. 

Zöldségnyárs

 

A rablóhús (vagy saslik) nem csak a húsimádók kiváltsága lehet. Mesés ízzel kényeztet számtalan zöldség is grillezve, bőven lehet közülük válogatni. 

Hagymát, uborkát, cukkinit, paprikát, paradicsomot, de akár gombát is nyársra húzhatunk, bátran lehet kísérletezni is! Egy kis olajjal, fokhagymával, grillhez passzoló fűszerrel ízesítve, majd parázs felett megsütve igazi ínyencség is születhet belőle. 

 

Kerti partikhoz is remek választás, egy összecsukható faszenes grillsütőt ráadásul bárhová elhelyezhetünk a kertben, de egy asztali grillsütő is kényelmesen használható a szabadban. Gondolj csak bele: milyen keveset kell tenned ahhoz, hogy lenyűgözd a vegán vendégeket!

Brokkolival töltött burgonya

 

Gasztroforradalom ide, gasztroforradalom oda, sokan a mai napig vallják, hogy krumplinak szerepelnie kell a menüben, különben nem is lehet jóllakni az ebéddel. Lehet, Te is ebbe a csoportba tartozol, de ha Te nem is, biztosan van ilyen ismerősöd. Akárhogy is, ezt a receptet ki kell próbálnod!

 

Az egészben hagyott vagy félbevágott, megfőzött burgonyákra vágj vékony talpakat és kalapokat, és a közepüket kivájva sózd, borsozd. A levágott, kivájt krumplit összetörve puhára főzött brokkolirózsákkal keverd el, majd ízlés szerint fűszerezd és krémesítsd valamivel, például a kedvenc vegán krémeddel. Az így kapott töltelékkel töltsd meg a krumplikat, locsold meg egy kis olívaolajjal, és 180°-on süsd kb. fél óráig. 

Isteni brokkolival töltött burgonyát kapsz, már csak rajtad múlik, mivel egészíted még ki, a tetejét szinte bármivel megszórhatod, amiről úgy gondolod, hogy passzol hozzá. A vacsoravendégek pedig csak néznek majd, hogy Te ilyet is tudsz…

Vöröslencse lepény

 

A vöröslencse fehérjében gazdag hüvelyes, de nem csak az izmok építéséhez nyújt segítséget. Hozzájárul a jobb emésztéshez is, mivel rezisztens keményítőben gazdag.

A vöröslencséből készült lepény igazán gyorsan elkészíthető, mégsem lehet hirtelen ötlet, mivel a lencsét érdemes előző éjszakára beáztatni, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Utána viszont már gyerekjáték az egész: fűszerekkel és vízzel együtt le kell turmixolni, majd az így kapott masszát egy alacsony falú, nyeles serpenyőben kisütni, akár egy palacsintát. 

 

Igazán változatos módokon elkészíthető, elvégre saját ízlésed szerint fűszerezheted, akár meg is bolondíthatod egy-két izgalmasabb ízzel. Tálalható salátával, humusszal, rukkolával, de akár valamilyen zöldségpürével is. 

 

Ha nem rajongsz annyira a lepényért, akkor is ajánljuk, hogy próbáld ki a vöröslencsét alapanyagként, például kitűnő krémleves is készíthető belőle!

 

Reméljük, sikerült ihletet merítened, és többé nem okoz majd gondot meglepni magad vagy vendégeid egy vegán finomsággal.
Nézz szét kínálatunkban, a profi eszközök a gördülékeny sütés-főzéshez csak egy karnyújtásnyira vannak Tőled!