gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

A kelt tészták királynője

2019. 05. 20.

A kelt tészták királynője

Így készíti el az ANKARSRUM konyhatündére!

Titanillának van sütnivalója, ezért bemutatja, hogyan készíti el egy magyar háziasszony a franciák kedvencét egy svéd robotgéppel. A multikulti sütiparty előtt most felcsigázzuk az Ankarsrum robotgépek jelenlegi és majdani tulajdonosait, hiszen e foszlós, laza textúrájú, vajban gazdag, omlós, kelt tészta elkészítése kézzel, gép nélkül nem csak hogy csúszósan ragadós, de a karizmokat sem kímélő, ínhüvelykínzó művelet lenne.

Heti tésztánkat már a 15. században is fogyasztották, speciális formában sütve, amely hasonlatos volt a kuglóféhoz, a lukat leszámítva. A klasszikus briós mellett létezik mousseline, illetve kontyos típus is. A belgák karácsonyi kenyérként eszik, az amerikaiak sósan, a spanyolok a vaj mellett zsírt is tesznek bele.

Lehet édes, amelybe kerülhet aszalt gyümölcs mellett csokidarabok, de készülhet sósan is, ez esetben kiváló sör és borkorcsolya, pástétomok, krémek, fűszervajak hűséges kísérője lehet a tányéron. Hogy mekkora az ideális mérete? Ez függ attól is, hogy hova szánjuk! Amennyiben kávé, vagy teasütemény, vagy előétel mellé adjuk, lehet kisebb, egy-két falatos. Ha főételhez fogyasztjuk, esetleg reggelire, akkor egy normál zsemle méretű. Kaphatóak különböző formák, de kézzel is remekül alakíthatjuk, változatos formákat elkészítve.

Az ANKARSRUM konyhatündére Titanilla és sötétkék csodafegyvere ANKA a héten az ANKARSRUM receptkönyvben is megtalálható, tökéletes briós tészta készítése mellett hajtogatási tippekkel is készül Neked!

Lesd el fortélyait és, ha még nincs meg a géped, rendeld meg most és fogadd örömmel 19.101 forint értékű, különleges ajándékunkat, melyet a csomaggal együtt küldünk meg Számodra, hogy a cukrászkodás még élvezetesebb legyen!