gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

A svédek tekercse csoda, megmutatjuk miCSODA!

2019. 08. 21.

A svédek tekercse csoda, megmutatjuk miCSODA!

Minden nemzetnek vannak hagyományos, tipikus és közkedvelt ízei.

A svéd húsgolyót mindenki ismeri, de ANKARSUM hazájában igencsak kedveltek az úgynevezett tekercsek is.

Augusztusban még egy külön napon meg is emlékeznek kedvenc édességükről és az ünneplés hevében nyilván el is készítik azt, kedvenc robotgépük hathatós segítségével!

Házi csokoládé tekercs

 

Jellemzői:

- svéd

- egyszerűen elkészíthető

- roppant ízletes

 

Hozzávalók a tésztához:

3 tojás

135 gramm cukor

1 teáskanál vaníliás cukor

60 gramm liszt

2 evőkanál kakaópor

1 teáskanál sütőpor

vaj a sütőlap kikenéséhez

 

Hozzávalók a töltelékhez:

100 g vaj vagy margarin

200 g krémsajt

50 ml erõs kávé

40 gramm kakaó

90 gramm porcukor

 

Díszítéshez:

50 g fehércsokoládé darálva

50 g étcsokoládé darálva

½ evőkanál olaj

40 gramm kókuszreszelék

 

Így készül:

• Melegítsd elő a sütőt 250 ° C-ra

• Vajazd ki a sütőlapot.

• Szereld össze Ankarsrumot a keverőtállal és a habverő kiegészítővel, nézd meg EBBEN A VIDEÓBAN, hogy mit rejt az alapcsomag.

• A tojás fehérjét keverd kemény habbá.

• Keverd habosra a cukrot a tojással egy a másik keverő edényben.

• Add hozzá a lisztet, a kakaót és a sütőport majd óvatosan, már kézzel keverve add hozzá a tojáshabot.

• A masszát tedd a sütőlapra, oszlasd el rajta egyenletesen.

• Süsd a sütő közepén 3-5 percig, hogy egy kis színt kapjon.

• Szórj cukrot a sütemény tetejére, tegyél rá egy új sütőlapot, és fordíts meg, majd óvatosan húzza le az első papírt, és hagyd a süteményt teljesen kihűlni.

• Ismét ANKA következik és a habverő fejrész.

• A lágy vajat és a krémsajtot keverd habosra.

• Add hozzá hideg kávét, a kakaót és a porcukrot, gyorsan verd egyenletes masszává.

• Kend rá a lehűlt tésztára, úgy, hogy a széleitől 2 cm-re ne kerüljön tészta. Hajtsd be mind a 4 oldalt kábé 2-3 centire, így nem fog kifolyni a krém, majd óvatosan tekerd fel a sütőpapír segítségével.

• Tedd be a hűtőszekrénybe, hogy kissé megmerevedjen.

• Olvaszd fel a darált fehér és a fekete csokoládét külön, amelyet előzőleg, szintén ANKA segítségével már apróra aprítottál és keverd hozzá mindkettőhöz a olajnak a felét, így szép és fényes csoki öntetet kapsz. A csokiolvasztás tuti tippjét ITT TUDOD MEGNÉZNI!

• Vond be vele a roládot, szórd meg a csokireszelékkel, kókuszreszelékkel (elhagyható) és hagyd megszilárdulni a hűtőben.

• A tálaláshoz használd az ANKARSRUM cukrász szettet!

A tökéletes, nyárbúcsúztató, akár kerti partikra is tökéletes, svéd finomságot már a bulit megelőző este is elkészítheted, másnap pedig desszertként büszkén szeletelheted!

Jó étvágyat kíván hozzá az ANKARSRUM csapata!