gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Áfonyás pillecukor

2021. 03. 24.

Áfonyás pillecukor

 

 

Készüljünk együtt a Húsvétra, színes, tavaszköszöntő, kreatív finomságokkal. Eheti kedvencünk az áfonyás pillecukor: készítsd el Te is ANKARSRUM robotgéped segítségével.

 

Hozzávalók:

30-35 gramm zselatinpor

200 ml hideg víz

2x140 gramm glükóz szirup

210 gramm cukor 80 ml víz

1csipet só

3-4 ek áfonya por

60 gramm porcukor

55 gramm kukoricakeményítő

30 gramm áfonya por, mely tetszőleges színű ételfestékkel is helyettesíthető

Pillecukor lépésről lépésre

• Állítsd össze ANKÁT a 3.5 literes műanyag tállal és a habverővel, mely az alapkészlet része, kattints ide és ismerd meg a kezdő doboz tartalmát.

• A zselatinport és hideg vizet keverd össze és tedd félre, hogy összeálljon.

• Tedd bele a cukrot, a 140 gramm glükóz szirupot, a sót és a 80 ml vizet egy fazékba. Közepes lángon állandó keverés mellett forrald fel 120 ° C-ra. Ehhez használj hőmérőt.

• Melegítsd fel a zselatint mikrohullámú sütőben, kb.30 másodpercig.

• Vedd elő ANKARSUMOT, amit korábban már összeállítottál a habverővel.

• A zselatin keverd ki a 140 gramm glükóz sziruppal, közben óvatosan add hozzá a forró cukrot. Keverd kb. 5-10 percig, amíg sűrű és ragacsos nem lesz.

• Tedd bele az áfonya port és keverd további 2 percig, majd keverd hozzá a porcukrot, a kukoricakeményítőt.

• Öntsd a masszát egy zacskóba, vágj kis lyukat a végén, vagy használj habzsákot.

• Nyomd ki a sütőpapírra a pillecukrokat, majd hagyd 3 órát száradni.

• Száradás után forgasd meg őket a keményítővel összekevert porcukorba.

 

ANKA TIPP:

A sütőpapírt olajjal is megkenheted, így biztosan nem ragadnak le a pillecukrok. A 3 órás száradás történhet hűtőszekrényben is.