Áfonyás pillecukor
2021. 03. 24.
Készüljünk együtt a Húsvétra, színes, tavaszköszöntő, kreatív finomságokkal. Eheti kedvencünk az áfonyás pillecukor: készítsd el Te is ANKARSRUM robotgéped segítségével.
Hozzávalók:
30-35 gramm zselatinpor
200 ml hideg víz
2x140 gramm glükóz szirup
210 gramm cukor 80 ml víz
1csipet só
3-4 ek áfonya por
60 gramm porcukor
55 gramm kukoricakeményítő
30 gramm áfonya por, mely tetszőleges színű ételfestékkel is helyettesíthető
Pillecukor lépésről lépésre
• Állítsd össze ANKÁT a 3.5 literes műanyag tállal és a habverővel, mely az alapkészlet része, kattints ide és ismerd meg a kezdő doboz tartalmát.
• A zselatinport és hideg vizet keverd össze és tedd félre, hogy összeálljon.
• Tedd bele a cukrot, a 140 gramm glükóz szirupot, a sót és a 80 ml vizet egy fazékba. Közepes lángon állandó keverés mellett forrald fel 120 ° C-ra. Ehhez használj hőmérőt.
• Melegítsd fel a zselatint mikrohullámú sütőben, kb.30 másodpercig.
• Vedd elő ANKARSUMOT, amit korábban már összeállítottál a habverővel.
• A zselatin keverd ki a 140 gramm glükóz sziruppal, közben óvatosan add hozzá a forró cukrot. Keverd kb. 5-10 percig, amíg sűrű és ragacsos nem lesz.
• Tedd bele az áfonya port és keverd további 2 percig, majd keverd hozzá a porcukrot, a kukoricakeményítőt.
• Öntsd a masszát egy zacskóba, vágj kis lyukat a végén, vagy használj habzsákot.
• Nyomd ki a sütőpapírra a pillecukrokat, majd hagyd 3 órát száradni.
• Száradás után forgasd meg őket a keményítővel összekevert porcukorba.