gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Álomízű, nyárköszöntő süti

2021. 06. 09.

Álomízű, nyárköszöntő süti

Csodás küllemű, álomízű, nyárköszöntő süteményünk citromos túróval és bogyós gyümölcsökkel csábít, készítsd el, hisz biztosan elámít!

Ismét a habcsók a témánk, de ne ijedj meg tőle, hiszen korábban már ebben a cikkben, illetve itt, valamint ezen a linken is írtunk a habcsókos süteményekről, kapj kedvet Te is az elkészítésükhöz! A Mini habcsók tortáról még videónk is van! Receptünk most is az ANKARSRUM receptkönyvből való.

Hozzávalók:

6 tojásfehérje (230 gramm)

180 g cukor

120 g porcukor

10 gramm vaníliás cukor

2 ml ecet

Torta lépésről lépésre:

• Fontos, hogy a munka megkezdése előtt teljesen zsírtalanítsd a keverőtálat. Ezt úgy csináld, hogy citromlevet, vagy ecetet öntesz egy kis darab papírtörlőre és áttörlöd vele a keverőtál belsejét.

• Szereld össze ANKARSRUM robotgépedet a 3,5 literes műanyag keverőtállal és a dupla habverő szárral, melyek kezdőkészlet részei. Ennek pontos tartalmát tekints meg ebben a videóban.

• Öntsd bele a tálba a tojásfehérjét, az ecetet és a sót, majd verd fel fehér habbá.

• Ezután fokozatosan keverd hozzá a cukrot, de közben menjen a habverő is.

• Dolgozd össze kb 3-4 percig, hogy a cukor feloldódjon, és valóban fényes, szép, puha habcsók tésztája legyen

• Végül add hozzá a porcukrot, és keverd simára.

• Akkor jó állagú a tészta, ha a tálat fel lehet fordítani anélkül, hogy a tészta kifolyna belőle.

• Vegyél elő egy sütőpapírral bélelt tepsit és öntsd bele a tésztát, vagy töltsd bele a kívánt formájú edénybe.

• Magas pavlova esetén, vulkán formában oszlasd el a habot a sütőfelületen, vagy oszlasd el egyenletesen a tepsiben.

• Süsd 100 ° C-on.

• Minél nagyobb és magasabb a pavlova torta, annál hosszabb a sütési idő, ezért hagyd kb. 3 órán át a sütőben.

• A sütési idő a habcsók méretétől is függ, így ha kis adag pavlovákat készítesz, akkor rövidebb idő alatt kész lesz. A habcsóknak levegősnek kell lennie, hogy ki lehessen szedni a tepsiből.

• Amikor a pavlova kihűlt, díszítsd a tetejét tejszínhabbal, citromos túrókrémmel és friss bogyós gyümölcsökkel.

• Tálald az ANKARSRUM cukrász szett segítségével.

 

ANKA tipp:

Használj többféle erdei és bogyós gyümölcsöt: epret, málnát, áfonyát, így még sokszínűbb és ízletesebb lesz az elkészült sütemény.