gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

ANKA és a műanyagmentes július

2019. 07. 03.

Július elsején indult az ökológia lábnyom kisebbítését és a bolygó műanyagszennyezésének mérséklését szolgáló kezdeményezés.

A cél az, hogy, hogy egy hónapon keresztül próbálj meg nem vásárolni, fogyasztani, vagy elfogadni olyan terméket, ami egyszer használatos műanyagból készült. Gondolhatsz itt a palackos vízre, a vásárlásaid során kapott nejlon zacskókra, de akár az előrecsomagolt élelmiszerek csomagolására is.

Évente 300 millió tonna műanyag szemetet termel az emberiség, melynek nagyságrendileg a fele egyszer használaztos műanyag, melynek évszázadokig tartó lebomlása komoly veszéllyel fenyeget.

Az ANKARSRUM konyhatündére Titanilla, videósorozatának első évadában is több ízben hangsúlyozta, hogy ha bizonyos ételeket magad készítesz el, sokkal kisebb lesz az ökológiai lábnyomod. Gondolj csak a száraztésztára, melyet megvásárolhatsz előre csomagoltan, így máris ott a műanyag szemét, ugyanakkor el is késztheted, robotgéped segítségével. A receptet itt találod, de ismerd meg a tésztanyújtó és a spagettivágó fejrészt is.

Említhetnénk a nem lapraszerelt svéd húsgolyóhoz használt házi készítésű paradicsomszószt, amit sok esetben por formájában vásárolsz meg. Készítsd el inkább házilag, ANKA passzírozó fejrészével.

A coleslow saláta is kapható előre csomagolt kis műanyag csészékben, de ha Te magad készíted, nem jár felesleges hulladékkal a vacsora vége, ráadásul adalékmentes, házi készítésű salátát tálalhatsz, amennyiben ANKA zöldségszeletelő kiegészítőjével dolgozol. A receptet itt tudod megnézni, de vigyázz, mert nagyon gusztusos lett a végeredmény.

A házi majonéz finomabb, mint a bolti, de környezettudatosabb is az a háztartás, ahol nem a műanyag flakonba csomagolt verziót fogyasztják. Anka krémkeverő eszközeivel pikk-pakk elkészíthető és garantáltan ízlelő bimbó stimuláló hatása van.

Sokszor azt hiszed könnyebb egy előre csomagolt tortát kivenni a bolt hűtőjéből, aztán a műanyag csomagolástól egy mozdulattal megszabadulni egyszerű. Igen ám, de ANKARSRUM robotgépeddel játszi könnyedséggel elkészítheted a lisztmentes csokitorta királynőt, melyet cukor mentes és paleo, de akár vegán módon is megsüthetsz.

Az ANKARSRUM robotgéppel a sütés-főzés-keverés nem nyűg, inkább öröm és csoda, jól lakhat Vele a családi faloda!

Tarts velünk Te is a műanyagmentes júliusban, és készíts egészséges, házi ételeket, szószokat, mártásokat, sütiket és tortákat kedvenc konyhai segítségeddel!