Augusztusi almatorta afrodiziákummal
2021. 08. 04.
Az almatorta pikáns ízvilága már az ősz halvány sugallatát hordozza, melyen azonban még felülemelkedik a nyári napfény éltető ereje. Közeleg az almaszezon, ennek örömére készítsd el Te is ezt a különleges ízvilágú süteményt, melynek receptje az ANKARSRUM receptkönyvből való.
Hozzávalók:
• 5 darab L-es méretű tojás
• 360 gramm cukor
• 240 gramm liszt
• 7.5 gramm sütőpor
A tetejére:
• 3-4 vékonyra szeletelt alma
• 150 gramm vaj, lepirítva
• 15 gramm vaníliás cukor
• 15 gramm fahéj
Almatorta lépésről lépésre:
• Pirítsd le a vajat egy serpenyőben, majd add hozzá a fahéjat, illetve a vaníliás cukrot, keverd el és tedd félre hűlni.
• Szereld össze ANKARSUM robotgépedet a 3.5 literes műanyag keverőtállal és a dupla habverő szárral, melyek a kezdőkészlet részei, ahogyan az ebben a videóban is látható.
• Keverd habosra a tojásokat és a cukrot.
• Add hozzá fokozatosan a lisztet és a sütőport. 1-2 percig keverd a robotgéppel, hogy sima tésztát kapj, amely azonban mégis szellős, levegős, könnyed.
• Öntsd a tésztát egy kb. 26-28 cm-es kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt piteformába.
• Kend meg a tetejét a pirított vajjal, majd helyezd rá egyenletesen a vékonyra vágott almaszeleteket.
• Süsd meg 165 ° C-on, körülbelül 35-40 percig.