gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Augusztusi almatorta afrodiziákummal

2021. 08. 04.

Augusztusi almatorta afrodiziákummal

Az almatorta pikáns ízvilága már az ősz halvány sugallatát hordozza, melyen azonban még felülemelkedik a nyári napfény éltető ereje. Közeleg az almaszezon, ennek örömére készítsd el Te is ezt a különleges ízvilágú süteményt, melynek receptje az ANKARSRUM receptkönyvből való.

Hozzávalók:

• 5 darab L-es méretű tojás 

• 360 gramm cukor

• 240 gramm liszt

• 7.5 gramm sütőpor

A tetejére:

• 3-4 vékonyra szeletelt alma 

• 150 gramm vaj, lepirítva

• 15 gramm vaníliás cukor

• 15 gramm fahéj

Almatorta lépésről lépésre:

• Pirítsd le a vajat egy serpenyőben, majd add hozzá a fahéjat, illetve a vaníliás cukrot, keverd el és tedd félre hűlni.

• Szereld össze ANKARSUM robotgépedet a 3.5 literes műanyag keverőtállal és a dupla habverő szárral, melyek a kezdőkészlet részei, ahogyan az ebben a videóban is látható.

• Keverd habosra a tojásokat és a cukrot.

• Add hozzá fokozatosan a lisztet és a sütőport. 1-2 percig keverd a robotgéppel, hogy sima tésztát kapj, amely azonban mégis szellős, levegős, könnyed.

• Öntsd a tésztát egy kb. 26-28 cm-es kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt piteformába.

• Kend meg a tetejét a pirított vajjal, majd helyezd rá egyenletesen a vékonyra vágott almaszeleteket.

• Süsd meg 165 ° C-on, körülbelül 35-40 percig.

ANKA tipp:

Tálald frissen, forrón, hűs vanília fagyival és az ANKARSRUM cukrász szett segítségével!