Az éléskamra kenyere!
2020. 01. 15.
Bemutatjuk a kreatív kenyérkészítés egyik alapreceptjét, melynek végeredménye egy gyorsan és egyszerűen elkészülő, finom, házi kenyér.
Elkészítésekor könnyen és szabadon választhatsz az otthon található alapanyagok közül! Az ANKASRUM alapszettben is megtalálható, 7 literes térfogatú tálnak köszönhetően akár 5 kg tésztát is készíthetsz vele!
Hozzávalók 2 kenyérhez:
450 ml tej
200 g túró
150 g joghurt
172 g áfonya lekvár
140 g szirup
480 g liszt
140 g zab
130 g lenmag
112 g tökmag
60 g mazsola
0,5 evőkanál só
4 teáskanál szódabikarbóna
Lássuk lépésre-lépésre:
• Melegítsd elő a sütőt 200 ° C-ra.
• Készítsd elő a sütőlapot, vagy a kenyérformát.
• Szereld össze ANKARSRUM robotgépedet a tállal, a tésztahengerrel és a tésztakéssel.
• Keverd össze az összes hozzávalót ANKA segítségével és oszd el a tésztát a sütőedényekbe.
• Süsd a sütő alján 35-45 percig.
• Hagyd lehűlni, mielőbb felvágod, így a kenyerek hosszú ideig frissek maradnak.
Ne ódzkodj az otthoni kenyérkészítéskor, vágj bele profi segítséggel és érezd, élvezd a házilag készült változattal járó büszkeséget, zsebeld be családod, vendégeid bókjait!
Édes kelt tésztát készítenél? Nézd meg ebben a videóban, hogy hogyan készül el ANKARSUMMAL a házi briós.