gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Az éléskamra kenyere!

2020. 01. 15.

Az éléskamra kenyere!

 

 

Bemutatjuk a kreatív kenyérkészítés egyik alapreceptjét, melynek végeredménye egy gyorsan és egyszerűen elkészülő, finom, házi kenyér. 

 

Elkészítésekor könnyen és szabadon választhatsz az otthon található alapanyagok közül! Az ANKASRUM alapszettben is megtalálható, 7 literes térfogatú tálnak köszönhetően akár 5 kg tésztát is készíthetsz vele!

 

Hozzávalók 2 kenyérhez:

450 ml tej

200 g túró

150 g joghurt

172 g áfonya lekvár

140 g szirup

480 g liszt

140 g zab

130 g lenmag

112 g tökmag

60 g mazsola

0,5 evőkanál só

4 teáskanál szódabikarbóna

 

Lássuk lépésre-lépésre:

• Melegítsd elő a sütőt 200 ° C-ra.

• Készítsd elő a sütőlapot, vagy a kenyérformát. 

• Szereld össze ANKARSRUM robotgépedet a tállal, a tésztahengerrel és a tésztakéssel.

• Keverd össze az összes hozzávalót ANKA segítségével és oszd el a tésztát a sütőedényekbe.

• Süsd a sütő alján 35-45 percig.

• Hagyd lehűlni, mielőbb felvágod, így a kenyerek hosszú ideig frissek maradnak.

Ne ódzkodj az otthoni kenyérkészítéskor, vágj bele profi segítséggel és érezd, élvezd a házilag készült változattal járó büszkeséget, zsebeld be családod, vendégeid bókjait!

 

Édes kelt tésztát készítenél? Nézd meg ebben a videóban, hogy hogyan készül el ANKARSUMMAL a házi briós.