gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Az ősz sztárja a gomba

2019. 09. 11.

Az ősz sztárja a gomba

 

 

Ha hűvös az idő, jól esik egy leves. Olyan, amit nem kell órákig főzni, hamar felmelegíti a testet, táplálja a lelket, könnyű, gyors vacsora.

 

Az őszi gombaleves készülhet tejszínesen őszi gombákkal, hús nélkül vegetáriánusan, növényi tejjel a vegánoknak, laktózmentes tejjel az érzékenyeknek, némi gyógynövénnyel megbolondítva a különlegesen egészségtudatosaknak, és húsfeltéttel a férfiaknak.

E különleges recept megtalálható az ANRARSUM receptkönyvben!

Hozzávalók 4 személyre:

200-300 g gomba

1 fej vöröshagyma

10 g vaj, vagy margarin

2 evőkanál búzaliszt

600 ml alaplé (leveskockból, vagy húsleves alapból)

400 ml tejszín

só, és bors ízlés szerint

75 g tökmag pirítva a tetejére

7 g petrezselyem levél dekorációnak

 

Elkészítése lépésről lépésre:

• Vágd apróra a hagymát, és párold üvegesre a vajon egy serpenyőben.

• Add hozzá a gombát és süsd aranyszínig, majd szórd meg liszttel.

• Öntsd rá az alaplevet és a tejszínt, forrald fel és folyamatos keverés mellett főzd kb. 10 percig, amíg a gomba megpuhul.

• Szereld össze ANKARSRUMOT, hogy turmixgép legyen belőle.

• Öntsd a levest a turmixgépbe és hagyjuk ANKÁT dolgozni, közben ízesíts sóval és borssal.

• Pörköld meg a tökmagot egy száraz serpenyőben, legyen finom, ropogós.

• Tálald a tetején tökmaggal és friss petrezselyemmel.

Férfibarát változatában a tökmagot helyettesítheted pirított bacon szalonnával, vagy kolbász kockákkal is.

 

ANKA tipp:

 

Készíts pirítóst, majd némi fokhagymával bedörzsölve, és/vagy reszelt sajttal tálalva még laktatóbbá teheted. Használhatsz levesgyöngyöt, de a sajtot bele is reszelheted a levesbe.

Tálalhatod cipóban is, melyhez a tésztát is be tudod dagasztani az ANKARSUM robotgéppel!