Azta pasta, házi tészta!
2021. 01. 13.
Januárban lassan indul be újra az élet, ezért érdemes kímélni magadat és gyorsan, könnyen elkészíthető, mégis finom falatokat készíteni. Ha megvan az étel, akkor jól megenni, majd utána bekuckózni és kipihenni az ünnep fáradalmait, rákészülve lélekben az új esztendőre.
Készíts velünk házi tésztát pestóval és ANKARSRUM robotgéppel, illetve annak spagettivágó-és turmix fejrészével.
Hozzávalók:
75 gramm fenyőmag
150 gramm parmezán sajt
1 nagy csokor bazsalikom
100 ml olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
só és feketebors ízlés szerint
Főzzük lépésről lépésre- TÉSZTA
• Fordítsd ANKÁT az oldalára, és tedd rá a tésztahengert. Nézd meg EBBEN a videóban, hogy ez mennyire nagyon egyszerű!
• Oszd fel a tésztát darabokra és tekerd fel őket hosszúkás, körülbelül 4 mm vastag és 10 cm széles csíkokra. A legjobb eredmény elérése érdekében először használd a tésztanyújtó fejrészt és nyújts lasagne lapokat, ahogyan azt EBBEN a videóban is megmutatjuk.
• Indítsd el ANKARSRUM robotgépedet alacsony sebességgel és adagold a tésztacsíkokat spagetti vágó fejrészbe, majd helyezd őket lisztezett felületre, vagy deszkára. Nézd meg EBBEN a videóban, hogy miként készülhet még spagetti tészta.
• Ezt követően főzd 2-3 percig lobogó, sós vízben, vagy szárítsd ki és tedd el későbbre.
Főzzük lépésről lépésre- PESTO
• Fordítsd ANKÁT ismét az oldalára, és helyezd a turmixgépet a turmix foglalatába. Nézd meg EBBEN a videóban, hogy miként működik a turmixgép.
• Tedd bele a fenyőmagokat a turmix fejrész tartályába és keverd közepes sebességgel.
• Vágd kockákra a sajtot és a finomra vágott dióval, majd add hozzá a fenyőmaghoz, utána keverd egyneművé.
• Tedd hozzá a bazsalikomot, az olajat és a fokhagyma gerezdet és keverd közepes sebességgel, amíg az összes hozzávaló teljesen össze nem keveredik.