Chevré mousse
2021. 02. 17.
A Chevré mousse nem más, mint zsíros és lágy kecskesajtból készült szuper előétel, melyet ropogós szalonnával, illetve karamellizált almával bolondítunk meg.
Könnyű, mégis rafinált finomság, melyet pikk—pakk el lehet készíteni az ANKA turmixgéppel.
Receptünk most is az ANKARSRUM receptkönyvből való!
Hozzávalók:
100 gramm chèvre kecskesajt
100 gramm krémsajt
70 gramm szalonna
1-2 darab alma
1 evőkanál barna cukor
Előétel, lépésről lépésre:
• Szereld össze ANKÁT a turmixgéppel. Nézd meg ebben és ebben a videóban, hogy miként dolgozik ez a zseniális fejrész!
• Keverd össze simára a kecskesajtot és a krémsajtot, majd tedd be a hűtőszekrénybe.
• Mosd meg az almát (ízlés szerint hámozd is meg), majd vágj kb. ½ cm széles karikákat belőle.
• Egy serpenyőben pirítsd le a szalonnát, majd add hozzá az almaszeleteket. A tetejére szórd rá a barnacukrot. Várd meg, amíg megpirul az almák egyik oldala, majd fordíts meg. Süsd puhára.
• Vágd kockára a szalonnát.
• Helyezd az almaszeleteket tányérokra. Habzsák segítségével formázz habot az alma tetejére, majd szórd rá a tetejére a szalonnát.