Crispbread, a svéd kenyérkülönlegesség
2020. 07. 01.
A kör alakú kenyérke, angol nevén Crispbread nélkülözhetetlen része a svéd nyárnak! Tálalj barbecue partidon egy valódi ínyencséget, melyet könnyű elkészíteni, íze és állaga viszont megszínezi a grill asztal köretválasztékát.
Hozzávalók:
50 gramm élesztő
500 ml tej
210 gramm árpaliszt
210 gramm szitált * fenyőkéreg, más néven fenyő liszt
180 gramm liszt
2 teáskanál só
Kövesd ezeket a lépéseket:
• Futtasd fel az élesztőt langyos tejben.
• Szereld össze ANKARSRUMOT a fémtállal, tésztahengerrel és tésztadagasztóval, melyek az alapdarab részei. Nézd meg ebben a videóban, hogy hogyan dagaszt ANKARSRUM.
• Add hozzá a puha vajat, a sót és a liszt nagy részét, majd dagaszd ANKA segítségével a tésztát néhány percig.
• Helyezd rá az fémtálra a fedelet és fél órán keresztül keleszd a tésztát.
• Állítsd a sütőt 250 ° C-ra.
• Helyezd a tésztát kilisztezett deszkára és oszd el 20 darabra. Alakítsd zsemlékké, majd fedd le egy tiszta, puha konyharuhával.
• Tekerj ki két zsemlét és nyújtsd ki kerek formára, ezután pedig tedd rá egy a sütőpapírral letakart sütőlapra. Pogácsaszaggatóval készíts kerek lyukakat a kör alakú tészta közepére.
• Süsd a sütő közepén 6-8 percig, szép aranybarnára.
• Miközben sülnek, másik két zsemlét is nyújts ki, majd süsd meg.
• Hagyd lehűlni a roppancsokat, így tálald majd fel őket.
* ANKA TIPP:
A fenyőkéreg, vagy fenyőlisztet az északi népek a fenyőfa törzsének második rétegéből nyerik ki, így nyerve egy alacsony kalóriatartalmú, viszont magas rost-, vitamin-, és ásványianyag-tartalmú, gluténmentes lisztet.