gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Crispbread, a svéd kenyérkülönlegesség

2020. 07. 01.

Crispbread, a svéd kenyérkülönlegesség

 

A kör alakú kenyérke, angol nevén Crispbread nélkülözhetetlen része a svéd nyárnak! Tálalj barbecue partidon egy valódi ínyencséget, melyet könnyű elkészíteni, íze és állaga viszont megszínezi a grill asztal köretválasztékát.

 

Hozzávalók:

50 gramm élesztő

500 ml tej

210 gramm árpaliszt

210 gramm szitált * fenyőkéreg, más néven fenyő liszt

180 gramm liszt

2 teáskanál só

Kövesd ezeket a lépéseket:

• Futtasd fel az élesztőt langyos tejben.

• Szereld össze ANKARSRUMOT a fémtállal, tésztahengerrel és tésztadagasztóval, melyek az alapdarab részei. Nézd meg ebben a videóban, hogy hogyan dagaszt ANKARSRUM.

• Add hozzá a puha vajat, a sót és a liszt nagy részét, majd dagaszd ANKA segítségével a tésztát néhány percig.

• Helyezd rá az fémtálra a fedelet és fél órán keresztül keleszd a tésztát.

• Állítsd a sütőt 250 ° C-ra.

• Helyezd a tésztát kilisztezett deszkára és oszd el 20 darabra. Alakítsd zsemlékké, majd fedd le egy tiszta, puha konyharuhával.

• Tekerj ki két zsemlét és nyújtsd ki kerek formára, ezután pedig tedd rá egy a sütőpapírral letakart sütőlapra. Pogácsaszaggatóval készíts kerek lyukakat a kör alakú tészta közepére.

• Süsd a sütő közepén 6-8 percig, szép aranybarnára.

• Miközben sülnek, másik két zsemlét is nyújts ki, majd süsd meg.

• Hagyd lehűlni a roppancsokat, így tálald majd fel őket.

 

* ANKA TIPP:

 

A fenyőkéreg, vagy fenyőlisztet az északi népek a fenyőfa törzsének második rétegéből nyerik ki, így nyerve egy alacsony kalóriatartalmú, viszont magas rost-, vitamin-, és ásványianyag-tartalmú, gluténmentes lisztet.