Csodás csokis keksz
2021. 02. 24.
Az édesség, amire senki sem mond nemet!
Egyszerű, mégis nagyszerű édességet sütünk a héten, mely sokáig eláll és tökéletes desszertje lehet egy szabadtéri pikniknek, vagy családi kirándulásnak. Rossz idő esetén is bevethető: készítsétek el együtt egy borús, esős napon, hiszen ezzel kiválóan le lehet foglalni a gyermekeket is.
Receptünk ezen a héten is az ANKARSRUM receptkönyvből való.
Nézd meg Youtube Csatornánkon az elkészítés videóját!
Hozzávalók:
225 gramm szobahőmérsékletű vaj
225 gramm barna kristálycukor
160 gramm fehér kristálycukor
5 gramm vaníliás cukor
2 darab tojás
240 gramm liszt
5 gramm szódabikarbóna
9 gramm só
Keksz, lépésről lépésre:
• Tedd bele a műanyag tálba - mely az alapkészlet része- sorban a hozzávalókat:
1. a szobahőmérsékletű vajat,
2. a barna cukrot,
3. a kristálycukrot,
4. a vaníliás cukrot
• Majd indítsd el ANKÁT a habverő és krémkeverő szettel de előtte kukkants rá erre a videóra, hogy lásd, mi mindent tartalmaz a kezdő doboz!
• Add hozzá a tojásokat.
• Keverd össze egy külön tálban a lisztet, a szódabikarbónát és a sót, majd add hozzá a tésztához.
• Állítsd a sütőt 200 ° C-ra.
• Formázz a kezeddel gömb formákat a tésztából, majd helyezd őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, vagy sütőlapra.
• Süsd a sütőben kb. 10 percig
• Amíg forrók, addig díszítsd csoki pasztillákkal, vagy reszelt csokoládédarabokkal, melyeket ezzel a fejrésszel állíts elő.
• Hagyd megolvadni a csokoládét a forró sütin.
• Tálald az ANKARSRUM cukrász szett segítségével, majd fogyasszátok egészséggel.