Csokiboldogság, mousse a neved
2022. 01. 26.
Dobd fel a januári szürkeséget egy nagy adag endorfinnal, mely most csokoládé mousse képében ejt bűnbe. Ehhez ezt a habkönnyű édességet ajánljuk, mely mennyei örömökkel csábít.
Készítsd el Te is ANKARSRUM robotgépeddel ezt a 3 összetevős csokoládé mousse-t, amely tökéletes desszert, amely az év bármely szakában bevethető. Töltsd fel gyümölcsökkel, bogyókkal vagy dióval; mi ebben a receptben ropogós mogyoródarabokat és fügét használtunk.
Az 1800-as években már létezett ez a francia édesség, melyet sokan a pudinggal említenek egy lapon, holott sokkal több annál! Légies, könnyű, változatos módon elkészíthető, egy dologra azonban nagyon kell figyelni: az összetevők kiváló minőségére. Minél jobb minőségű, 60-70% os étcsokit választasz, annál ízletesebb lesz a végeredmény.
Hozzávalók:
150 gramm kiváló minőségű étcsokoládé
350 ml tejszín
3 tojás
1 evőkanál mogyoró durvára törve
Mousse lépésről lépésre:
1. Olvaszd fel a csokoládét, erre mutatunk egy jó trükköt ebben a videóban, majd hagyd kihűlni.
2. Válaszd szét a tojásokat.
3. Szereld össze ANKÁT a 3,5 literes műanyag keverőtállal a habveréshez, krémkeveréshez, illetve a dupla habverő szárral, mely az alapkészlet része. Nézd meg ebben és ebben a videóban, hogy mit rejt a kezdődoboz.
4. A tojásfehérjét addig verd ANKA habverőjével, amíg olyan kemény nem lesz, hogy a tálat fejjel lefelé fordítva sem folyik ki belőle.
5. A tejszínt is verd fel kemény habbá.
6. A tojássárgáját is keverd egyneművé és tedd hozzá a csokoládét.
7. Öntsd bele a tejszínt és keverd simára.
8. Végül add hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét.
9. Töltsd bele a kiválasztott poharakba és hagyd néhány órán át hűlni, beteheted a hűtőszekrénybe is.
10. Vágd darabokra a fügét és díszítsd a tetejét néhány diódarabbal.