Csokis süti
2018. 09. 07.
Hozzávalók
1 bögre vaj (fontos, hogy puha legyen)
1 bögre cukor
1 bögre barna cukor
2 tojás
1 teáskanál vaníliás cukor
3,5 bögre liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
1,5 bögre csoki darabok (chocolate chips)
1,5 bögre kókuszreszelék
- A sütőt előmelegítjük 175°C-ra.
- Összeállítjuk az Assistentet a habverő tállal és a krémkeverő fejrésszel.
- Krémesre keverjük a puha vajat, a cukrot és a barna cukrot.
- Hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliás cukrot.
- Egy külön tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Alacsony keverési fokozat mellett hozzáadjuk a krémes keverékhez.
- Apránként hozzáadjuk a kókuszt, hogy homogén elegyet kapjunk.
- Evőkanállal egyforma méretű gombócokat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, nem túl közel egymáshoz.
- Mindegyik gombóc tetejébe csoki darabokat nyomunk.
- Kb. 9-11 percig sütjük, amíg a sütik teteje száraz lesz. Vigyázzunk, nehogy túlsüssük!
- Hagyjuk 5 percig hűlni a kész sütiket, tegyük őket sütőrácsra.