gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Csókos csokis csoda

2020. 02. 12.

Csókos csokis csoda

 

 

Édesítsd meg a Valentin napot egy desszerttel, mely édes, mint a szerelem és gyorsan elkészül, hogy utána azzal tölthesd az időt, aki a legfontosabb Számodra!

 

Eheti receptajánlatunk egy finom csokoládéhab, mely mindössze három fő alapanyagból készült, de tetszőlegesen kiegészíthető gyümölcsökkel, bogyókkal vagy diófélékkel. Mi most mogyorót, valamint fügét használtunk és az Ankarsum receptkönyvből inspirálódtunk.

Lássuk hogyan készül!

 

Hozzávalók:

150 g étcsokoládé

350 ml tejszín

3 egész tojás

1 evőkanál tört mogyoró, melyet ezzel az eszközzel készíts el a közép-durva reszelő dob használatával!

 

Lássuk lépésről lépésre:

 

1. Olvaszd fel a csokoládét és hagyd kissé lehűlni. Titanilla nagyon egyszerűen olvaszt csokit, mert a vízgőzzel sok edényt koszol, nézd meg ITT, hogy hogyan csinálja!

2. Válaszd ketté a tojásokat.

3. Szereld össze ANKARSRUMOT a habverőkkel és a műanyag tállal, habverő szetté.

4. Verd kemény habbá a tojásfehérjét. Annyira kemény legyen a hab, hogy ha a tálat fejjel lefelé fordítod, akkor se jöjjön ki rajta egy csepp sem.

5. Keverd ki a többi hozzávalót is egy másik edényben: a tojássárgáját habosra verve és hozzáadva a csokoládémasszát is.

6. Add hozzá a tejszínt és keverje fel ANKA egyenletesen.

7. Végül adagold hozzá a keményre felvert tojásfehérjét.

8. Töltsd őket impozáns poharakba, tedd pár órára a hűtőbe, hogy megdermedjen és összeérjenek az ízek.

9. A tálaláskor vágd a fügét darabokra és szórd a tetejére a dióval együtt.

 

ANKA tipp: Készítsd el előző este, így a tálalás még gyorsabb lesz!

 

Kellemes romantikázást kíván az ANKARSUM csapata!