gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Eddig nem volt, most már ez is van: 34 kilós rekordhotdog készült!

2019. 06. 27.

Eddig nem volt, most már ez is van: 34 kilós rekordhotdog készült!

Új nap, új kihívások – gondolhatták a New York-i székhelyű Union Pork Store nevű hentesáru boltban, ahol eldöntötték, hogy a világ legnagyobb hot dogjával fognak bekerülni a Guiness Rekordok Könyvébe.

Mindezidáig a Könyvben nem szerepelt hitelesített méret és súlyrekord hotdog kategóriában (ami kissé talán meglepő, tekintve a hot dog globális népszerűségét – és pl. a pizzát övező rekordokat), ezen akart változtatni az Union.

Ezért készítették el a 20 kg-os virsliből és 14 kilós kifliből álló óriáshotdogjukat.


Így nézett ki a szörnyeteg. (forrás: my central yersey)

A rekordhotdogot az Ulysses Étteremben meg is kóstolhatták a szerencsések – egy-egy pici, vagyis fogyasztható méretű szeletet kaptak a vendégek 10 dollár adomány fejében. A befolyt összeget a kezdeményezés megálmodói a Headstrong Project nevű civil szervezetnek ajánlottak fel, amely a 2001. szeptember 11-i terrortámadás túlélőinek kezelésére gyűjt.

Az alkotók számára nyilvánvaló volt, hogy a rekordkísérletet az Union hentesüzletre kell bízni, ami az akció egyik ötletgazdája szerint az állam legjobb német hentese, és összesen több mint 180 különböző virsli kapható náluk.


És így festett a mérlegelésen. (forrás: my central yersey)

A Union Pork Store leginkább a kiváló sertés- és marhahotdogjairól ismert, amelyek többek között füstölt paprikát és egyéb titkos összetevőket is tartalmaznak. Ezúttal a rekordhoz egy marhahúsból készült virslit dolgoztak fel, amely receptjét tekintve nagyon hasonlított a Union zászlóshajójának tekinthető hotdogfajta receptjéhez.

Aki nem világrekordra, csak finom virslire és hot dogra vágyik, annak pedig webshopunkból a Maxima 2 hotdogkészítő gépét ajánljuk. Rozsdamentes acél szerkezet, strapabíró kialakítás, és roppanós virslik. Kell ennél több?