Elérkezett az ÉDES PIZZA IDEJE!
2020. 01. 08.
A hiedelmek szerint ahogyan az új esztendőt kezded, olyan lesz az egész éved.
Mi egy édes kezdést javaslunk, mert elérkezett az ÉDES PIZZA IDEJE!
*
Készíts egyszerre akár 5 kilót pizza tésztát ANKARSRUM robotgépeddel, és felezd le a nyersanyagot, így egy füst alatt készülhet az édes változat mellett egy klasszikus, sós is.
Desszert Pizza hozzávalók két adaghoz:
100 g krémsajt
½ teáskanál vaníliás cukor
200 g mirelit málna felolvasztva télen, nyáron frissen
50 g fehér csokoládé
½ evőkanál porcukor
25 g dió opcionálisan (ha maradt még a karácsonyról)
Lássuk lépésről lépésre:
• Készítsd el az alap pizzatésztát, receptet ITT találsz.
• Állítsd a sütőt 230 ° C-ra.
• Formázd meg a tésztát két kerek pizzává, vagy tedd bele egy tepsibe.
• Keverd össze a krémsajtot a vaníliacukorral és terítsd be vele a pizzát.
• Ankarsrum segítségével vágd kis darabokra a csokoládét, szórd meg ezzel és a málnával a pizzát.
• Süsd a sütő közepén 10–15 percig, amíg szép, arany barnára nem sül.
A tetejét díszítsd apróra vágott diófélékkel, pirított magvakkal és szórd meg porcukorral. Melegen tálald.
ANKA TIPP!
Készíts el egy nagy adag alaptésztát és egyik nap készíts sós, a másik nap pedig édes pizzát.
* A fotó illusztráció.