gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Eper torta habcsókkal

2021. 06. 02.

Eper torta habcsókkal

Íme egy könnyű, roppant mutatós és elképesztően ízletes nyári klasszikus, mely garantáltan a nyár egyik kedvenc tortacsodája lesz. Receptünk ismét az ANKARSRUM receptkönyvéből való.

Hozzávalók - habcsók:

Korábban már ebben a cikkben, illetve itt, valamint ezen a linken is írtunk a habcsókos süteményekről, kapj kedvet Te is az elkészítésükhöz! A Mini habcsók tortáról még videónk is van!

7 tojásfehérje

180 gramm kristálycukor

240 gramm porcukor

Hozzávalók- eperkrém:

1 zselatin levél

300 g fagyasztott eper püré

90 g cukor

2 tojás

0,5 citrom leve (gyümölcslé)

100 g sózatlan hideg vaj kockákban

Hozzávalók - töltelék és dísztítés:

500 ml tejszínhab

15 gramm cukor

1 doboz friss eper (200 g)

ehető virágok

Torta lépésről lépésre:

• Helyezd bele a zselatinlevelet hideg vízbe.

• Forrald fel az epret a cukorral, majd keverd simára, szűrd le és öntsd vissza az edénybe. Add hozzá a tojásokat és folyamatosan kevergetve főzd közepes lángon addig, amíg kissé besűrűsödik, vagy amíg el nem éri a 80 ° C-ot.

• Szűrd le és add hozzá a zselatint, majd egy keverés után öntsd a citromléhez. Hagyd kissé kihűlni, majd keverd hozzá a vajat, és addig keverd, míg sima, egynemű krém állaga nem lesz. Tedd be a hűtőszekrénybe legalább 2 órára.

• Melegítsd elő a sütőt 80 ° C- osra, és készíts elő két tányért egy-egy sütőpapírral. Rajzolj mindegyikre egy kört, amely tökéletes sablonként funkcionál majd. Körberajzolhatsz egy fazekat, vagy műanyag edényt is.

• Szereld össze ANKARSRUM robotgépedet a 3,5 literes műanyag keverőtállal és a dupla habverő szárral, melyek kezdőkészlet részei. Ennek pontos tartalmát tekints meg ebben a videóban.

• Verd kemény habbá a tojásfehérjét, majd fokozatosan add hozzá a cukrot (kb. 3 részletben), folytasd a habverést addig, amíg szilárd és fényes habcsók lesz belőle.

• Szitáld bele a porcukrot is.

• Öntsd a habcsók tészta 1/3-át habzsákba, a maradék habcsók tésztát kend szét a sütőpapíros tányérokon: terítsd szét körben.

• Süsd körülbelül 1½ - 2 órán át, majd kapcsold ki a sütőt, és hagyd, hogy az alapok legalább egy órán át száradjanak a sütőben. A habcsók akár egy éjszakán át is állhat a sütőben, hogy kellően kiszáradjon.

• Most készítsd el az eperkrémet, ehhez szereld össze ismét ANKARSRUM robotgépedet a 3,5 literes műanyag keverőtállal.

• A tejszínt és a cukrot lassú fokozaton keverd habosra. Öntsd a krémet egy kör alakú, habzsákba. Szeletelj fel néhány epret, a többi majd jó lesz a torta közepére.

• Óvatosan távolítsd el a sütőpapíros tányérról a két habcsókalapot, és tedd egy tálalótányérra, vagy tortatartó állványra. Kend meg vékony krémréteggel, majd vékony rétegben vont be az eper túróval és szórd meg a felszeletelt eperrel.

• Tedd rá a következő alapot a másik tányérról, kenj rá egy réteg eperkrémet, és finom csúcsokba formázd rá a krémet.

ANKA TIPP:

Díszítsd fél eperszemekkel és ehető virágokkal!