gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Extra habos csokis brownie torta

2020. 05. 20.

Extra habos csokis brownie torta

 

 

Ki ne szeretné a csokitortát, melyhez most mutatunk egy különlegesen finom, svéd receptet, az ANKARSRUM receptkönyvből.

Hozzávalók a brownie torta alaphoz:

100 g vaj

250 g cukor

2 tojás

150 g étcsokoládé

150 g liszt

20 g cukrozatlan kakaópor

1 teáskanál só

½ teáskanál vaníliáscukor

 

Kávéhab 

450 ml habtejszín

2 teáskanál instant kávé (lehet koffeinmentes is)

300 g tejcsokoládé

3 tojás sárgája

 

Csokoládéhab

350 ml tejszín

250 g étcsokoládé

3 tojás sárgája

 

Csokoládé öntet

100 ml tejszín

3 evőkanál cukor

1 evőkanál kakaó

1 evőkanál szirup

1 evőkanál puha vaj 

friss áfonya ízlés szerint, a torta tetjére, a díszítéshez

 

Lássuk lépésről lépésre!

 

Brownie alap

 

1. Állítsd a sütőt 175 ° C-ra. Bélelj ki egy 20-22 cm-es, kör alakú tortaformát sütőpapírral.

2. Szereld össze ANKARSRUMOT a krémkeverővel és a habverővel.

3. Add hozzá a puha vajat, a cukrot és a tojást.

4. Vágd apróra a csokit, vagy használd ezt az eszközt, olvaszd meg és add hozzá a keverékhez. Ebben a videóban mutatunk egy jó trükköt a csoki egyszerű megolvasztására.

5. Keverd össze a lisztet, a kakaót, a sót és a vaníliáscukrot. Add hozzá a csokis alaphoz és keverd simára.

6. Öntsd a tésztát a tortaformába, süsd kb. 20 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.

 

Kávéhab

 

Amíg a tészta hűl, készítsd el a kávé- és a csokoládéhabot.

1. Vágd apróra a csokoládét és tedd bele egy tálba.

2. Melegítsd fel a 100 ml tejszínt a kávéval, majd öntsd hozzá a csokoládét.

3. Szereld össze ANKARSRUMOT újra a habverővel.

4. Válaszd szét a tojást és a sárgáját add hozzá a csokis masszához.

5. Add hozzá a maradék tejszínt is és keverd el ANKA segítségével.

6. Kend rá a habot egyenletesen a tortaformában kihűlt brownie alapra és tedd a hűtőbe 3-4 órára.

 

Csokoládéhab

 

Amíg dermed a kávéhabos brownie alap, készítsd el a csokoládéhabot!

1. Vágd apróra a csokoládét és tedd bele egy tálba.

2. Melegíts fel 100 ml tejszínt, és add hozzá a csokoládét.

3. Szereld össze az ANKARSRUMOT a habverővel, mely az alapszett része.

4 A szétválasztott tojássárgáját add hozzá a keverékhez.

5. A tejszín többi részét is add hozzá a csokoládés masszához és keverd el ANKA segítségével.

6. Kend rá a habot egyenletesen a tortaformában lévő csokoládés tortaalapra, majd tedd be ezt is 3-4 órára a hűtőbe.

 

Csokoládés szósz

 

1. Keverd össze a tejszínt, a cukrot, a szirupot és a kakaót egy serpenyőben.

2. Főzd kb. 10 percig.

3. Add hozzá vajat és hagyd kihűlni.

4. Öntsd az összeállított torta tetejére és tedd be a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.

ANKA TIPP:

A tetejére halmozz friss áfonyát, vagy bármilyen idény jellegű, friss gyümölcsöt.