Extra habos csokis brownie torta
2020. 05. 20.
Ki ne szeretné a csokitortát, melyhez most mutatunk egy különlegesen finom, svéd receptet, az ANKARSRUM receptkönyvből.
Hozzávalók a brownie torta alaphoz:
100 g vaj
250 g cukor
2 tojás
150 g étcsokoládé
150 g liszt
20 g cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál só
½ teáskanál vaníliáscukor
Kávéhab
450 ml habtejszín
2 teáskanál instant kávé (lehet koffeinmentes is)
300 g tejcsokoládé
3 tojás sárgája
Csokoládéhab
350 ml tejszín
250 g étcsokoládé
3 tojás sárgája
Csokoládé öntet
100 ml tejszín
3 evőkanál cukor
1 evőkanál kakaó
1 evőkanál szirup
1 evőkanál puha vaj
friss áfonya ízlés szerint, a torta tetjére, a díszítéshez
Lássuk lépésről lépésre!
Brownie alap
1. Állítsd a sütőt 175 ° C-ra. Bélelj ki egy 20-22 cm-es, kör alakú tortaformát sütőpapírral.
2. Szereld össze ANKARSRUMOT a krémkeverővel és a habverővel.
3. Add hozzá a puha vajat, a cukrot és a tojást.
4. Vágd apróra a csokit, vagy használd ezt az eszközt, olvaszd meg és add hozzá a keverékhez. Ebben a videóban mutatunk egy jó trükköt a csoki egyszerű megolvasztására.
5. Keverd össze a lisztet, a kakaót, a sót és a vaníliáscukrot. Add hozzá a csokis alaphoz és keverd simára.
6. Öntsd a tésztát a tortaformába, süsd kb. 20 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
Kávéhab
Amíg a tészta hűl, készítsd el a kávé- és a csokoládéhabot.
1. Vágd apróra a csokoládét és tedd bele egy tálba.
2. Melegítsd fel a 100 ml tejszínt a kávéval, majd öntsd hozzá a csokoládét.
3. Szereld össze ANKARSRUMOT újra a habverővel.
4. Válaszd szét a tojást és a sárgáját add hozzá a csokis masszához.
5. Add hozzá a maradék tejszínt is és keverd el ANKA segítségével.
6. Kend rá a habot egyenletesen a tortaformában kihűlt brownie alapra és tedd a hűtőbe 3-4 órára.
Csokoládéhab
Amíg dermed a kávéhabos brownie alap, készítsd el a csokoládéhabot!
1. Vágd apróra a csokoládét és tedd bele egy tálba.
2. Melegíts fel 100 ml tejszínt, és add hozzá a csokoládét.
3. Szereld össze az ANKARSRUMOT a habverővel, mely az alapszett része.
4 A szétválasztott tojássárgáját add hozzá a keverékhez.
5. A tejszín többi részét is add hozzá a csokoládés masszához és keverd el ANKA segítségével.
6. Kend rá a habot egyenletesen a tortaformában lévő csokoládés tortaalapra, majd tedd be ezt is 3-4 órára a hűtőbe.
Csokoládés szósz
1. Keverd össze a tejszínt, a cukrot, a szirupot és a kakaót egy serpenyőben.
2. Főzd kb. 10 percig.
3. Add hozzá vajat és hagyd kihűlni.
4. Öntsd az összeállított torta tetejére és tedd be a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.