gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Fehércsokis, sáfrányos tortakülönlegesség

2021. 12. 07.

Fehércsokis, sáfrányos tortakülönlegesség

Legyen az ünnepen néhány formabontó, nemzetközi finomság is az asztalon. Ha Te is vágysz a megszokott ízek mellett valami újra is, akkor próbáld ki ezt a gyönyörű, sáfrányos vajas tortát, melyet a fehér csokoládé, a pisztácia, a dió és gojibogyó tesz még érdekesebbé!

Vendégeid imádni fogják az új ízeket! Llegyél Te az, akinél valódi ínyencségeket ehetnek az ízcsodák karácsonyán!

Receptünk most az ANKARSRUM Adventi naptárból való!

Hozzávalók a tésztához:

1 db 24 cm átmérőjű, kerek tortaforma

25 gramm friss élesztő

250 ml tej

75 gramm cukor

1 gramm sáfrány

1 darab tojás

100 gramm fehér csokoládé

45 gramm cukor

50 gramm szobahőmérsékletű, sós vaj

A tetejére:

65 gramm héj nélküli pisztácia

1 darab tojás

3 evőkanál gojibogyó

Porcukor ízlés szerint

Cukorszirup:

100 ml forró víz

45 gramm cukor

 

Fehércsokis, sáfrányos tortakülönlegesség lépésről-lépésre

1. A tortaforma alljába szabj sütőpapírt, a széleit, oldalt vajazd ki.

2. Állítsd össze ANKÁT 7 literes rozsdamentes acél keverőtállal, a fém keverőtálhoz való lehúzóval, amely megakadályozza, hogy az edényfalára tapadjon a tészta, valamint a dagasztóhengerrel, melyek az alapkészlet részei. Nézd meg EBBEN A VIDEÓBANhogy miket rejt a kezdő doboz.

3. Melegítsd fel a tejet egy kis edényben, kb. 37°C-ra.

4. Morzsold bele az élesztőt a tálba, öntsd rá a tejet, majd índítsd el ANKARSRUM robotgépedet a dagasztóhengerrel közvetlenül a széle mellett, alacsony sebességgel, amíg az élesztő fel nem oldódik.

5. Add hozzá a szobahőmérsékletű vajat.

6. A sáfrányt és a cukor egy részét törd össze mozsárban.

7. Adagold hozzá a tésztához ezt a sáfrányos keveréket, majd tedd bele a tojást, a cukrot, a sót és a lisztet is.

8. Állítsd a ANKARSRUM robotgéped keverési sebességét közepesre. Rögzítsd a kart körülbelül 2-4 cm-re az edény oldalától. Állítsd az időzítőt 5 percre, addig ANKA gyúrja majd a tésztát.

9. Fedd le a 7 literes rozsdamentes acél keverőtálat a fedelével és keleszd 2 órán át.

10. Daráld le a csokoládét és a diót, ezzel a fejrésszel.

11. A tésztát lisztezett felületen gyúrd át és nyújtsd ki 36 cm széles téglalap formára.

12. Kend meg a téglalapot a vajjal, a cukorral és a fehér csokoládéval. Utóbbit olvaszd fel előtte.

13. Tekerd fel a téglalapot a hosszú oldalról indulva és vágd fel a tekercset 8 részre, kb. 4,5 cm széles szeletekre.

14. Helyezz egy darabot, szélével felfelé a tortaforma közepére. Ezután rakd köré körben a többi szelet darabot.

15. Konyharuha alatt keleszd 2 órát.

16. Állítsd a sütőt 200 °C-ra.

17. A torta tetejét kend meg a tojással és süsd meg a sütőben 15 percig.

18. Ezt követően csökkentsd a hőmérsékletet 175°C-ra és süsd további 15 percig.

19. Készítsd elő az elkészített cukorszirupot és kend meg vele a torta tetejét.

20. A tetejét díszítsd gojibogyóval, pisztáciával, dióval és porcukorral.

21. Tálald az ANKARSRUM cukrász szett segítségével!

ANKA tipp:

Kínáld édes desszertborral a szeretet ünnepén!