gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Fehércsokis torta

2018. 07. 12.

Fehércsokis torta

Könnyű nyári ebéd? Kerti grillezés? Délutáni kávé az árnyékban? Minden alkalomra tökéletes lehet ez a fehércsokis csoda!

Hozzávalók a tésztához:

  • 4 tojás
  • 30dkg cukor
  • 1 megtisztított citrom leve és héja reszelve
  • 5 evőkanál forró víz
  • 18 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

Krémhez:

  • 4 dl habtejszín
  • 20 dkg fehércsoki
  • 60 dkg eper

Elkészítés

  1. Vágd össze kis darabokra a csokoládét.
  2. Egy edényben melegítsd meg (ne forrald!) a tejszínt. Add hozzá a csokit és addig kevergesd, amíg teljesen el nem olvad.
  3. Legalább három órára, vagy akár egy éjszakára tedd hűtőbe a krémet.
  4. Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra.
  5. Állítsd össze az Assistentet: a habverő tálra és habverő fejrészre lesz szükséged.
  6. A tojásokat és a cukrot keverd addig a géppel, amíg könnyű és világos krémet kapsz.
  7. A citromlevet keverd össze a forró vízzel és fokozatosan add a krémhez.
  8. Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a vaníliát és a citromhéjat, majd add fokozatosan a krémhez. Hagyd a gépet dolgozni, amíg a keverék sima lesz.
  9. Egy csatos tortaformát vajazz ki, szórd meg liszttel vagy zsemlemorzsával.
  10. Az elkészült tésztát öntsd a tortafomába és süsd 30 percig.
  11. Hagyd kihűlni és vágd 3 körlapra.
  12. Készítsd elő megint az Assistentet a habverő szettel.
  13. A lehűlt csoki krémet keverd a géppel, amíg könnyű, levegős lesz, kb. 4-5 percig.
  14. Mosd meg és szeleteld fel az epreket.
  15. Állítsd össze a tortát: egy tálra helyezd a legalsó tortalapot és szórd meg a gyümölcsök felével. Erre jön a második lap, amit kenj meg a krém felével. Végül a harmadik tésztaréteg, rá a megmaradt krém. Díszitsd a maradék eperrel!