Fehércsokis torta
2018. 07. 12.
Könnyű nyári ebéd? Kerti grillezés? Délutáni kávé az árnyékban? Minden alkalomra tökéletes lehet ez a fehércsokis csoda!
Hozzávalók a tésztához:
- 4 tojás
- 30dkg cukor
- 1 megtisztított citrom leve és héja reszelve
- 5 evőkanál forró víz
- 18 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Krémhez:
- 4 dl habtejszín
- 20 dkg fehércsoki
- 60 dkg eper
Elkészítés
- Vágd össze kis darabokra a csokoládét.
- Egy edényben melegítsd meg (ne forrald!) a tejszínt. Add hozzá a csokit és addig kevergesd, amíg teljesen el nem olvad.
- Legalább három órára, vagy akár egy éjszakára tedd hűtőbe a krémet.
- Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra.
- Állítsd össze az Assistentet: a habverő tálra és habverő fejrészre lesz szükséged.
- A tojásokat és a cukrot keverd addig a géppel, amíg könnyű és világos krémet kapsz.
- A citromlevet keverd össze a forró vízzel és fokozatosan add a krémhez.
- Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a vaníliát és a citromhéjat, majd add fokozatosan a krémhez. Hagyd a gépet dolgozni, amíg a keverék sima lesz.
- Egy csatos tortaformát vajazz ki, szórd meg liszttel vagy zsemlemorzsával.
- Az elkészült tésztát öntsd a tortafomába és süsd 30 percig.
- Hagyd kihűlni és vágd 3 körlapra.
- Készítsd elő megint az Assistentet a habverő szettel.
- A lehűlt csoki krémet keverd a géppel, amíg könnyű, levegős lesz, kb. 4-5 percig.
- Mosd meg és szeleteld fel az epreket.
- Állítsd össze a tortát: egy tálra helyezd a legalsó tortalapot és szórd meg a gyümölcsök felével. Erre jön a második lap, amit kenj meg a krém felével. Végül a harmadik tésztaréteg, rá a megmaradt krém. Díszitsd a maradék eperrel!