gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Gluténmentes házikenyér

2020. 09. 30.

Gluténmentes házikenyér

Kerek, szögletes, fehér, barna, teljes kiőrlésű, gluténmentes… ANKARSRUM robotgéppel mindenféle kenyér elkészíthető.

 

A hét receptje egy hidegben erjesztett, gluténmentes kenyér, melynek receptje az ANKARSRUM receptkönyvből való.

 

Hozzávalók:

25 gramm élesztő

400 ml tej

200 ml víz

90 gramm repceolaj

2 evőkanál szirup

½ evőkanál só

50 gramm psyllium héj (útifű maghéj)

188 gramm hajdina liszt

110 gramm kukoricakeményítő

110 gramm zabliszt

50 gramm köles

1 darab tojás

 

Első nap

 

• Szereld össze ANKÁT a 7 literes rozsdamentes acél keverőtállal, a dagasztó spirálkampóval és a dagasztó hengerrel, valamint a fém keverőtálhoz való lehúzóval, amely megakadályozza, hogy az edény falára tapadjon a tészta. Ezek az ALAPSZETT részei, nézd meg ITT, hogy hogyan működik ez a szuper robotgép!

• Keverd össze a hideg tejet a vízzel és oldd fel benne az élesztőt.

• Add hozzá az olajat, a szirupot, a sót és psyllium héjat.

• Keverd hozzá a hajdina lisztet, a kukoricakeményítőt, a kölest és a zablisztet. A tésztát közepes sebességgel dolgozd öt percig.

• Add hozzá a tojást és keverd tovább. Kissé ragadós tésztát kapsz majd.

• Helyezd rá a 7 literes rozsdamentes acél keverőtál fedelét és tedd egy éjszakára a hűtőszekrénybe.

 

Második nap

 

• Állítsd a sütőt 250 ° C-ra Tegyél sütőpapírt egy tepsibe.

• Formázd a tésztát cipóvá a sütőpapíron, majd 20 percig süsd a sütő alsó részén.

• Csökkentsd a hőt 175 ° C-ra és süsd további 20-25 percig.

• Szeletelés előtt hagyd a kenyeret egy rácson teljesen kihűlni.

 

ANKA TIPP:

További kenyeres videókért kattints IDE, vagy IDE és még IDE is!