Gluténmentes házikenyér
2020. 09. 30.
Kerek, szögletes, fehér, barna, teljes kiőrlésű, gluténmentes… ANKARSRUM robotgéppel mindenféle kenyér elkészíthető.
A hét receptje egy hidegben erjesztett, gluténmentes kenyér, melynek receptje az ANKARSRUM receptkönyvből való.
Hozzávalók:
25 gramm élesztő
400 ml tej
200 ml víz
90 gramm repceolaj
2 evőkanál szirup
½ evőkanál só
50 gramm psyllium héj (útifű maghéj)
188 gramm hajdina liszt
110 gramm kukoricakeményítő
110 gramm zabliszt
50 gramm köles
1 darab tojás
Első nap
• Szereld össze ANKÁT a 7 literes rozsdamentes acél keverőtállal, a dagasztó spirálkampóval és a dagasztó hengerrel, valamint a fém keverőtálhoz való lehúzóval, amely megakadályozza, hogy az edény falára tapadjon a tészta. Ezek az ALAPSZETT részei, nézd meg ITT, hogy hogyan működik ez a szuper robotgép!
• Keverd össze a hideg tejet a vízzel és oldd fel benne az élesztőt.
• Add hozzá az olajat, a szirupot, a sót és psyllium héjat.
• Keverd hozzá a hajdina lisztet, a kukoricakeményítőt, a kölest és a zablisztet. A tésztát közepes sebességgel dolgozd öt percig.
• Add hozzá a tojást és keverd tovább. Kissé ragadós tésztát kapsz majd.
• Helyezd rá a 7 literes rozsdamentes acél keverőtál fedelét és tedd egy éjszakára a hűtőszekrénybe.
Második nap
• Állítsd a sütőt 250 ° C-ra Tegyél sütőpapírt egy tepsibe.
• Formázd a tésztát cipóvá a sütőpapíron, majd 20 percig süsd a sütő alsó részén.
• Csökkentsd a hőt 175 ° C-ra és süsd további 20-25 percig.
• Szeletelés előtt hagyd a kenyeret egy rácson teljesen kihűlni.