Gluténmentes sajttorta
2020. 07. 08.
Ezt a habkönnyű sajttortát nagyon könnyű elkészíteni az ANKARSRUM Assistent habverő és krémkeverő szett segítségével, mely az alapdarab része. Nézd meg ITT, hogy miket tartalmaz az alap szett!
Kínáld ételallergiás vendéged külön Neki készített desszerttel, mely olyan finom, hogy a többiek is kérni fognak belőle!
Hozzávalók 10-12 szelethez:
Torta alaphoz:
50 gramm vaj
90 gramm cukor
200 gramm kókuszpehely
2 darab tojás
Töltelékhez:
500 gramm krémsajt
90 gramm cukor
3 darab tojás
Hab a díszítéshez:
500 ml creme fraiche (pontos házi elkészítési módja megtalálható az Interneten)
90 gramm porcukor, vagy ennyi cukorpótló, amennyiben diabetikusan készíted
½ evőkanál vaníliacukor
Dekoráció a tetejére:
100 ml krém
12 szem eper
Kövesd ezeket a lépéseket!
1. Állítsd a sütőt 175 ° C-ra.
2. A sütőedény alját és oldalát fedd be sütőpapírral.
3. Olvaszd meg a vajat egy serpenyőben és hagyd lehűlni.
4. Állítsd össze ANKÁT a ANKARSRUM Assistent habverő és krémkeverő szettel.
5. Tedd bele a keverőtálba az olvasztott vajat, a cukrot, a kókuszpelyhet és a tojást, majd keverd össze ANKARSRUM segítségével.
6. Nyomkodd be ujjaid segítségével az így kapott nyersanyagot a tortaformába.
7. Süsd a sütőben 10 percig.
8. Szereld össze ANKÁT a habverő tállal és a habverővel.
9. Adj hozzá minden összetevőt a töltelékhez, és keverd össze.
10. Helyezd a tölteléket az alap tésztára.
11. Süsd még 25-30 percig.
12. Keverd össze a hab hozzávalóit és helyezd a sütemény tetejére.
13. Süsd még további 10-15 percig.
14. Hagyd, hogy a sütemény teljesen lehűljön, legjobb, ha egy éjszakát a hűtőszekrényben pihen.
15. Díszítsd a tortát tejszínhabbal és eperrel.
ANKA TIPP:
Tortadarával tedd színesebbé az elkészült sajttortát, mely vanília fagyi kísérettel még ellenállhatatlanabb lesz!