gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Habcsók szellem

2020. 10. 28.

Habcsók szellem

Ezek az aranyos, vagy épp félelmetes habcsók szellemek bármilyen tortát, süteményt, vagy muffint feldobnak Halloween ünnepén. Az őszi szünetben gyermekeiddel is szuper program lehet a szellemek dekorálása, mely megkoronázza az otthoni süti sütést.

Receptünk az ANKARSRUM receptkönyvből való.

 

Hozzávalók:

3 tojásfehérje

½ teáskanál almaecet

90 gramm cukor

60 gramm porcukor

A szellem „arcok” festésére 15 gramm étcsokoládé

Kövesd az alábbi lépéseket:

• Állítsd a sütőt 100 ° C-ra és tegyél sütőpapírt két tepsibe, vagy sütőlapra.

• Szereld össze ANKÁT a 3,5 literes műanyag keverőtállal a habveréshez, és a dupla habverő szárral, mely az alapkészlet része, de külön is megvásárolhatsz ITT. Nézd meg EBBEN A VIDEÓBAN, hogy mit tartalmaz az alapkészlet.

• Verd a tojásfehérjét az ecettel együtt nagy sebességgel kemény habbá.

• Habverés közben lassan add hozzá a cukrot.

• Végül folyamatos keverés mellett add hozzá a porcukrot is.

• Tölts meg egy műanyag zacskót, vagy habzsákot a kikevert habcsók tésztával, és formázz tetszőleges méretű szellemeket a tepsibe.

• Helyezd őket 1-2 órára a sütőbe és közben ne nyisd ki a sütő ajtaját.

• Kapcsold ki a sütőt és hagyd a habcsókot néhány órán át benne hűlni úgy, hogy résnyire kinyitod az ajtaját, így a nedvesség távozni tud belőle.

• Olvassz fel csokoládét, erre mutatunk egy trükköt EBBEN A VIDEÓBAN, majd egy hurkapálcikával, fogpiszkálóval, vagy kis kanállal fess rémes, vagy cuki arcot a szellemeknek.

 

ANKA TIPP:

A szellemekből kiszáradás után ehető asztaldíszt is készíthetsz, hiszen a szellemek mérete tőletek függ!

Készítsetek egy egész szellem családot!