Habcsók szellem
2020. 10. 28.
Ezek az aranyos, vagy épp félelmetes habcsók szellemek bármilyen tortát, süteményt, vagy muffint feldobnak Halloween ünnepén. Az őszi szünetben gyermekeiddel is szuper program lehet a szellemek dekorálása, mely megkoronázza az otthoni süti sütést.
Receptünk az ANKARSRUM receptkönyvből való.
Hozzávalók:
3 tojásfehérje
½ teáskanál almaecet
90 gramm cukor
60 gramm porcukor
A szellem „arcok” festésére 15 gramm étcsokoládé
Kövesd az alábbi lépéseket:
• Állítsd a sütőt 100 ° C-ra és tegyél sütőpapírt két tepsibe, vagy sütőlapra.
• Szereld össze ANKÁT a 3,5 literes műanyag keverőtállal a habveréshez, és a dupla habverő szárral, mely az alapkészlet része, de külön is megvásárolhatsz ITT. Nézd meg EBBEN A VIDEÓBAN, hogy mit tartalmaz az alapkészlet.
• Verd a tojásfehérjét az ecettel együtt nagy sebességgel kemény habbá.
• Habverés közben lassan add hozzá a cukrot.
• Végül folyamatos keverés mellett add hozzá a porcukrot is.
• Tölts meg egy műanyag zacskót, vagy habzsákot a kikevert habcsók tésztával, és formázz tetszőleges méretű szellemeket a tepsibe.
• Helyezd őket 1-2 órára a sütőbe és közben ne nyisd ki a sütő ajtaját.
• Kapcsold ki a sütőt és hagyd a habcsókot néhány órán át benne hűlni úgy, hogy résnyire kinyitod az ajtaját, így a nedvesség távozni tud belőle.
• Olvassz fel csokoládét, erre mutatunk egy trükköt EBBEN A VIDEÓBAN, majd egy hurkapálcikával, fogpiszkálóval, vagy kis kanállal fess rémes, vagy cuki arcot a szellemeknek.
ANKA TIPP:
A szellemekből kiszáradás után ehető asztaldíszt is készíthetsz, hiszen a szellemek mérete tőletek függ!
Készítsetek egy egész szellem családot!