Habcsókos nyár
2020. 07. 22.
5 hozzávalóból egy remek édesség kerekedik, mely szuper gyorsan elkészül ANKA segítségével!
Minél nagyobb a család, vagy a vendégség, annál nagyobb szükség van egy olyan robotgépre, amely extra nagy mennyiségű tésztát tud kezelni. Nem érdemes tovább keresgélni, hiszen az Ankarsrum robotgép habverő tálja és krémkeverője egy nagyobb mennyiségű habcsók elkészítését is könnyedén és tisztán oldja meg. Eheti receptünk az Ankarsrum receptkönyvből való!
Hozzávalók:
12 tojásfehérje
1 teáskanál ecet
360 gramm cukor
240 gramm porcukor
1 evőkanál vaníliáscukor
Kövesd ezeket a lépéseket:
• Szereld össze ANKÁT a habverő és krémkeverő szettel, valamint a keverőtállal. Minkettő az alapkészlet része, nézd meg ITT, EBBEN A VIDEÓBAN, hogy mit rejt a kezdő doboz!
• Verd fel a tojásfehérjét és az ecetet kemény habbá.
• Apránként add hozzá cukrot habverés közben.
• Verd néhány percig, hogy feloldódjon a cukor.
• Add hozzá porcukrot és vaníliáscukrot is kemény habbá..
• Akkor jó a hab, ha a tálat fejjel lefelé fordítva is benne marad a massza.
• Adagold ki a habcsók masszát egy sütőlapra és süsd 100 ° C-on.
• A sütési idő a habcsók méretétől is függ: kicsi esetében kb. 40 percre van szükség, nagyobbak esetében legalább egy óra sütés szükséges.
• Amennyiben Pavlova tortát sütsz, számíts legalább 2 órát az elkészülésére.
ANKA TIPP:
Még tart az eperszezon, ne állj meg a habcsóknál!
Süss Pavlova tortát és zsebeld be a bókokat!