gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Házi fettuccine húsgombóccal

2021. 01. 20.

Házi fettuccine húsgombóccal

 

 

A svédek a húsgolyó készítés nagymesterei. Heti receptünk egy klasszikus kedvenc, mely finom egytálétel: elfogyasztása örömet okoz majd az egész családnak!

Receptünk ismét az ANKARSRUM receptkönyvből való.

 

Hozzávalók - fettuccine:

1 adag házi tészta

Ekészítésének módját ITT olvashatod el, illetve durum változatát EBBEN A CIKKBEN, vagy meg is nézheted EBBEN a videóban.

Frissen reszelt parmezán,

EZZEL a fejrésszel tuddod körömkímélő módon elkészíteni

Hozzávalók - húsgombóc:

500 gramm marhahús, daráld le ANKARSRUM fejrészével

1 szem burgonya

50 gramm finomra reszelt parmezán

50 gramm pármai sonka, apróra vágva

1 darab préselt fokhagymagerezd

fél darab apróra vágott vöröshagyma

60 gramm zsemlemorzsa só és bors ízlés és kóstolás szerint

2 ek tejszín

vaj a sütéshez

 

Hozzávalók - paradicsomszósz:

6 darab hámozott paradicsom

1 darab hagyma apróra vágva

1 evőkanál vaj

200 ml víz

50 ml olívaolaj

1 evőkanál paradicsompüré

1 evőkanál méz

1 citrom héja és leve, melyhez ajánljuk EZT a fejrészt

friss bazsalikom

só és bors 

 

Készítsd lépésről-lépésre!

Fettuccine

1. Fordítsd ANKÁT az oldalára és rögzítsd a fettuccine tésztahengert.

2. Oszd fel a tészta tésztát apró darabokra, majd mindegyik részt tekerd hosszúkás 8-10 cm-es csíkokra. A legvékonyabb tészta érdekében használd először a tészta nyújtó fejrészt és készíts vékony tészta lapokat.

3. Indítsd el ANKARSRUM robotgépedet kis sebességgel, futtasd le a tésztacsíkokat a szélesmetélt készítő fejrészen keresztül, majd tedd őket kilisztezett felületre. Ebben a videóban megmutatjuk, hogyan.

4. Tedd lobogó vízbe és 2-3 percig főzd, vagy ha többet is készítesz, akkor szárítsd le őket későbbi felhasználásra.

 

Parmezán

1. Fordítsd ANKARSRUMOT az oldalára és szereld rá a sajtreszelő fejrészt.

2. Indítsd el és reszeld le a parmezán sajtot, EZZEL a fejrésszel.

 

Húsgombóc és paradicsomszósz

1. Fordítsd ANKÁT ismét az oldalára és szereld össze a 4.5 mm-es húdaráló tárcsával.

2. Vágd a húst vastag darabokra és daráld le közepes sebességgel. Nézd meg EBBEN a videóban, hogy milyen egyszerűen működik ez a húsdaráló fejrésszel.

3. A húsdarálás után tedd bele a darálóba a fél nyers hagymát, a burgonyát vagy egy sárgarépa darabot, hogy az egész hús kijöjjön a darálóból.

4. Dolgozd össze a húst, a pármai sonkát, a parmezánt, a fokhagymát, a hagymát és a zsemlemorzsát egynemű masszává.

5. Add hozzá a tejszínt.

6. Formálj húsgolyókat, könnyebb, ha benedvesíted a kezed, így nem ragad majd rá a hús, majd pirítsd meg őket a vajon, egy serpenyőben.

Paradicsomszósz:

1. Vágd nagyobb darabokra a paradicsomot és párold meg a hagymával egy serpenyőben.

2. Add hozzá a vizet, az olívaolajat, a paradicsompürét, a mézet és egy citrom héját, illetve levét.

3. Főzd 10 percig, fűszerezd sóval és borssal.

4. Pürésítsd le a mártást, majd öntsd a serpenyőbe a húsgombócokat és párold őket pár percig együtt.

5. Szórj a tetejére apróra vágott bazsalikomot és friss, reszelt parmezánt.

6. Tálald a házi fettuccinne tésztával.

 

ANKA TIPP:

Előételnek készítsd házi focciacca szendvicskenyeret, melynek receptjét ITT találod!