gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Házi olasz szendvicskenyér- FOCIACCA

2020. 09. 16.

Házi olasz szendvicskenyér- FOCIACCA

 

A focaccia az olaszok közkedvelt szendvicskenyere, amelyet eredetileg reggelire készítettek, mára azonban szendvicsalapként, saláták kísérőjeként is fogyasztják.

 

Készítsd el házilag, hiszen ez az egyik azon sok finom dolog közül, amit az ANKARSRUM robotgép segítségével könnyen, egyszerűen és tisztán kivitelezhetsz. Receptünk az ANKARSRUM receptkönyvből való. 

 

Hozzávalók:

• 25 g friss élesztő (vagy 2 és 1/4 teáskanál száraz/instant élesztő)

• 400 ml víz

• 50 ml olívaolaj

• 4,5 csésze kenyérliszt (magas sikértartalmú)

• 2 teáskanál só

• 1 evőkanál méz

• 3 evőkanál olívaolaj, illetve ízlés szerint a kenéshez

• Friss rozmaring és tengeri só ízlés szerint

Süssünk lépésről lépésre!

• Szereld össze az ANKARSUM robotgépet a 7 literes, fém keverőtállal, a dagasztó spirálkampóval és a dagasztó hengerrel. Tedd fel rá a fém keverőtálhoz való lehúzót is, amely megakadályozza, hogy az edény falára tapadjon a tészta. A felsoroltak az alapkészlet részei, nézd meg mi mindent találsz meg benne ITT, EBBEN A VIDEÓBAN!

• Add hozzá az élesztőt, a vizet, a sót, az olívaolajat és a mézet.

• Indítsd el a gépet közepes sebességgel.

• Apránként adagolva add hozzá lisztet.

• Hagyd a tésztát 40 percig kelni.

• Tedd a tésztát egy tepsibe.

• Keleszd további 30 percig.

• Nyomkodd be a tetejét az ujjaiddal.

• Kend le olívaolajjal, szórd meg rozmaringgal és tengeri sóval.

• Állítsd a sütőt 225 ° C-ra.

• 25 percig süsd a sütő közepén.

• Tálald fel!

 

ANKA TIPP:

Az alaptésztát ízesítsd friss kakukkfűvel, zsályával, szárított paradicsommal, olajbogyóval, vagy hagymafélékkel!