Házi tészta házi zöldpestoval
2020. 02. 19.
Nincs kedved főzni? Kevés időd van, de meleg, házilag készült vacsira vágysz? Hidd el, lehetséges.
Jöjjön egy kis tészta! Ankarsrum most bebizonyítja Neked, mennyire egyszerűen és könnyedén elkészíthető egy vega olasz vacsi, mely kizárólag házi összetevőket tartalmaz. Ehhez a hozzávalókon kívül a lasagne nyújtóra, a spagetti vágóra és a turmixgépre lesz szükséged, melyek ANKA szuper kiegészítői!
Hozzávalók!
PESTO:
75 gramm fenyőmag
150 gramm parmezán sajt, plusz pár csipet az elkészült étel tetejére
1 nagy csokor friss bazsalikom - hagyj ki 3-4 szép levelet a kész mű dekorálásához
100 ml olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
Só és fekete bors ízlés szerint
TÉSZTA:
Könnyű alaprecept ITT!
Tészta videó pedig ITT!
Kövesd eme egyszerű lépéseket
Tészta:
• Fordítsd Ankarsrumot az oldalára és rögzítsd hozzá a szélesmetélt készítéséhez használt tésztahengert.
• Oszd el a tésztát apró darabokra és az egyes részeket kb. 1/8 hüvelyk (4 mm) hosszúkás szalagokra tekerd le a szélesmetélt fejrész segítségével. A legjobb eredmény érdekében ezt a műveletet előzze meg a tésztanyújtó fejrész használata, mely előre szépen kinyújtja a tésztát. Az elkészült szélesmetéltet gazdagon belisztezett felületre futtasd ki.
• Forralj fel sós, olajos vízet és főzd 2-3 percig, vagy száríts le belőle, későbbi felhasználásra.
Pesto:
• Fordítsd ANKÁT az oldalára és helyezd a turmixgépet a turmixgép aljzatára.
• Öntsd a fenyőmagot a turmixgépbe és keverd fel közepes sebességgel.
• Amíg a gép dolgozik, vágd kockára a sajtot, add hozzá a fenyőmaghoz és keverd hozzá az apróra vágott diót, melyet ezzel az eszközzel készíthetsz elő!
• Add hozzá a bazsalikomot, az olajat, a fokhagymát, a szegfűszeget és keverd el közepes sebességgel, amíg megfelelően krémes állaga nem lesz.
• Add a tésztához, keverd össze, a tetején frissen reszelt parmezánnal és bazsalikom levéllel díszítve tálald fel ezt az isteni ételt!
ANKA TIPP:
Pasibarát kiviteléhez futtass meg egy kis serrano sonkát olajon, vagy ha az nincs, egy kis szalonna is megteszi. Ha hús is van benne, már nem hiszik azt az urak, hogy ez csak a köret!