gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Egy tuti házibuli kellék: a hot dog készítő gép

2023. 04. 28.

Egy tuti házibuli kellék: a hot dog készítő gép

A jó házibuli

Milyen a jó házibuli? Jó kérdés, hiszen elég sok tényezőtől függ, hogy sikerül-e egy emlékezetes partit csapni. Egy biztos: ha jófej emberekből áll a vendégsereg, abból már rossz nem sülhet ki!

Van azonban egy aranyszabály: még a legkedvesebb, legvidámabb ember is morcos és zsörtölődő lesz, ha megéhezik. Ezt jó, ha észben tartod, mert abban majdnem biztosak vagyunk, hogy a szükséges mennyiségű innivalóról gondoskodni fogsz (sőt, még a hűtésükről is valamilyen italhűtővel vagy jéggel), de az éhségcsillapító nassolnivalóról már könnyű elfeledkezni!

 

Nassolnivalók házibulira

A tapasztaltabbak már tudják, hogy a konyha a házibulik központja. Nem véletlen, egy idő után mindenkinek megkordul a gyomra, a buli hevében elégetett kalóriákat pótolni kell!

Elsőre jó ötletnek tűnhet chipsszel, popcornnal készülni, de eljön az a pont, amikor ez már kevés lesz. Néhány egyszerű ropogtatnivalónál itt többre lesz szükség!

Félreértés ne essék, nem azt akarjuk mondani, hogy a konyhában kell robotolnod, amíg a többiek buliznak! Egy gyorsan elkészíthető, speciális hozzávalókat nem igénylő, ám ennek ellenére laktató ételre gondolj, amit változatosan lehet ízesíteni, és amire csak kevesen mondanak nemet!

Igen, a hot dogról van szó!

És ha már hot dog: itt az ideje, hogy megismerd a Gammo hot dog készítőt!

 

Hot dog készítő

A Gammo hot dog készítő egy igazán profi gép, aminek a segítségével egyszerűen és gyorsan készíthetsz hot dogot – egyszerre akár többet is! 

Csak egy kevés vizet kell öntened a pároló tálba, felhelyezni az üveghengert, a kosarat megtölteni virslivel (egyszerre, akár 30 is belefér), a kifliket pedig felhelyezni a tüskékre (4 melegítő tüske is a rendelkezésedre áll).

Innen pedig már egyszerű a képlet! Helyezz ki a gép mellé szószokat (ketchup, mustár, majonéz, barbeque szósz, stb.), pirított hagymát, szeletelt jalapeño paprikát, és a többi, hasonló, szóba jövő hozzávalót, és akár önkiszolgáló módon is működhet az egész! Egyedül annyit kell „megtanítani” a vendégeknek, hogy amikor levesznek egy kiflit egy melegítő tüskéről, akkor helyezzenek fel a helyére egy másikat! 

Így bárki, bármikor megéhezik, ízlése szerint összeállíthat magának egy friss, ínycsiklandó, és (nem utolsósorban:) laktató hot dogot!

 

Hot dog variációk

A hot dog már csak azért is tuti választás egy házibulira, mert ezerféleképpen elkészíthető – bátran lehet vele kísérletezni!

Rögtön ott a lehetőség, hogy ne virsliből, hanem például vékony, sütnivaló kolbászból készüljön! Sőt, ha a görgős virsli sütő-melegítőt használod, akkor még finomabbak lesznek a vékony kolbászok! 

A többi feltét variálása során pedig a határ a csillagos ég! Ha van kedved, összeüthetsz bármilyen házi készítésű szószt is! Egy lilahagymalekvár például tuti fel fogja turbózni a hot dogot! De jöhet a reszelt sajt, a szalonna és akár a gomba is!

És van még egy variáció, amiről eddig egy szót sem ejtettünk: a corn dog – a pálcikára szúrt bundás virsli! Igaz, hogy ennek elkészítése kicsit több időt igényel, hiszen a tésztát el kell készíteni, ami aztán ropogósra sül majd… de az ízélmény magáért beszél majd! És egy megfelelő géppel egyszerre akár 6 darab pálcikás bundás virslit is készíthetsz!

 

 

Mikor tartasz legközelebb házibulit? Beszerezted már hozzá a szükséges eszközöket? Jöhet az italhűtő, a popcorn készítő, és a hot dog készítő? Szerezd be tőlünk az igazán tuti házibulik alapkellékeit!