gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Így készíts FOCIACCA szendvicskenyeret

2021. 09. 01.

Így készíts FOCIACCA szendvicskenyeret

Megérkezett az ősz, viszont nem érdemes elkeseredni, hisz a hűvösebb napok a konyhába csalják a családot. Készülnek a finomabbnál jóízűbb fogások. Ne engedd el még teljesen a nyarat, a mediterrán ízvilág bármeddig Veled marad. Készítsd el a mesés, házi fociacca szendvicskenyeret és érezd a szádban az olasz gasztronómia egy apró szeletét!

Receptünk az ANKARSRUM receptkönyvből való és most receptvideós segítséggel is készültünk!

Hozzávalók:

• 25 gramm friss élesztő 

• 400 ml víz

• 50 ml olívaolaj

• 4,5 csésze magas sikértartalmú kenyérliszt (a csésze 2.5 dl-es legyen)

• 10 gramm só

• 15 gramm méz

• 3 evőkanál olívaolaj, illetve ízlés szerint a kenéshez

• Friss rozmaring és tengeri só ízlés szerint

Fociacca lépésről lépésre:

• Állítsd össze ANKÁT 7 literes rozsdamentes acél keverőtállal, a fém keverőtálhoz való lehúzóval, amely megakadályozza, hogy az edény falára tapadjon a tészta, valamint a dagasztóhengerrel, melyek az alapkészlet részei. Nézd meg EBBEN A VIDEÓBANhogy miket rejt a kezdő doboz.

• Morzsold bele az élesztőt, töltsd bele a vizet, a sót, az olívaolajat, valamint a mézet.

• Indítsd el ANKARSRUM robotgépedet közepes sebességgel.

• Fokozatosan adagolva add hozzá lisztet.

• Ha a tészta összeállt, tedd rá a fém tálra a fedelét és keleszd 40 percig.

• Helyezd a tésztát egy sütőpapírral bevont tepsibe.

• Keleszd újabb 30 percig.

• A tetejét nyomkodd be az ujjaiddal.

• A tetejét kend meg olívaolajjal, szórd meg rozmaringgal és tengeri sóval.

• Állítsd a sütőt 225 ° C-ra.

• Süsd a sütő közepén 25 percig.

• Ha kész, akkor már tálalhatod is!

 

ANKA TIPP:

Kínáld extra szűz olivaolajjal, vagy olajban eltett, szárított paradicsommal. Felnőtteknek félszáraz Proseccot ajánlunk hozzá.