Így készíts FOCIACCA szendvicskenyeret
2021. 09. 01.
Megérkezett az ősz, viszont nem érdemes elkeseredni, hisz a hűvösebb napok a konyhába csalják a családot. Készülnek a finomabbnál jóízűbb fogások. Ne engedd el még teljesen a nyarat, a mediterrán ízvilág bármeddig Veled marad. Készítsd el a mesés, házi fociacca szendvicskenyeret és érezd a szádban az olasz gasztronómia egy apró szeletét!
Receptünk az ANKARSRUM receptkönyvből való és most receptvideós segítséggel is készültünk!
Hozzávalók:
• 25 gramm friss élesztő
• 400 ml víz
• 50 ml olívaolaj
• 4,5 csésze magas sikértartalmú kenyérliszt (a csésze 2.5 dl-es legyen)
• 10 gramm só
• 15 gramm méz
• 3 evőkanál olívaolaj, illetve ízlés szerint a kenéshez
• Friss rozmaring és tengeri só ízlés szerint
Fociacca lépésről lépésre:
• Állítsd össze ANKÁT a 7 literes rozsdamentes acél keverőtállal, a fém keverőtálhoz való lehúzóval, amely megakadályozza, hogy az edény falára tapadjon a tészta, valamint a dagasztóhengerrel, melyek az alapkészlet részei. Nézd meg EBBEN A VIDEÓBAN, hogy miket rejt a kezdő doboz.
• Morzsold bele az élesztőt, töltsd bele a vizet, a sót, az olívaolajat, valamint a mézet.
• Indítsd el ANKARSRUM robotgépedet közepes sebességgel.
• Fokozatosan adagolva add hozzá lisztet.
• Ha a tészta összeállt, tedd rá a fém tálra a fedelét és keleszd 40 percig.
• Helyezd a tésztát egy sütőpapírral bevont tepsibe.
• Keleszd újabb 30 percig.
• A tetejét nyomkodd be az ujjaiddal.
• A tetejét kend meg olívaolajjal, szórd meg rozmaringgal és tengeri sóval.
• Állítsd a sütőt 225 ° C-ra.
• Süsd a sütő közepén 25 percig.
• Ha kész, akkor már tálalhatod is!