gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Blog

Így készíts tökéletes, klasszikus tortalapot

2022. 10. 05.

Így készíts tökéletes, klasszikus tortalapot

A tortakészítés sokunk mumusa, pedig igazság szerint csak a megfelelő alap elkészítésére kell egy jó recept, a töltelék és a díszítés pedig a Te fantáziádra van bízva.

Ahhoz, hogy tökéletesen könnyed, már-már légies tortaalapot készíts, fontos, hogy a tojást és a cukrot fehéredésig és a megfelelő keménységűre verd fel. Ebben is segítségedre lesz majd ANKARSRUM robotgéped, így a kezed sem fog elfáradni, valamint a konyhád is tiszta marad! Kövesd blogunkat és szerezd meg süteménytippjeinket, hiszen ez a süteményalap receptünk is az ANKARSRUM receptkönyvből való.

 

Hozzávalók:

4 darab tojás

180 gramm cukor

120 gramm búzaliszt (vagy 60 gramm búzaliszt + 80 gramm burgonyaliszt)

2 tk sütőpor

2 tk vaníliás cukor (elhagyható)

Vaj a tortaforma kikenéséhez

Klasszikus tortalap, lépésről lépésre:

1. Melegítsd elő a sütőt 175 °C-ra.

2. Egy 20-24 cm-es rugós tortaforma aljára tegyél egy sütőpapírt, majd szabj ki egy sütőpapír csíkot, amely a forma széleit takarja be. Hogy könnyebben ragadjon a sütőpapír, kicsit kend be vajjal a formát.

3. Szitáld bele egy tálba a lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot, majd keverd össze.

4. Verd fel a tojást és a cukrot alacsony sebességgel, ANKA habverő és krémkeverő szettjének segítségével, mely az alapkészlet része. Ismerd meg a kezdődoboz tartalmát IDE és IDE kattintva!

5. Most csökkentsd alacsonyra a sebességet és add hozzá a száraz hozzávalókat. Hagyd az ANKARSRUM robotgépet még legfeljebb 30 másodpercig dolgozni, majd kapcsold ki és vedd ki a habverőket. Ha úgy érzed, hogy a száraz hozzávalók nem oldódtak fel teljesen simára, akkor használj egy spatulát és óvatosan, úgy hogy a légbuborékok ne tűnjenek el, óvatosan keverd meg, amíg a tészta teljesen sima lesz.

6. Öntsd a tésztát a formába, és ütögesd a formát az asztalhoz néhányszor, hogy a tészta egyenletesen oszoljon el a tortaformában.

7. Tedd be a sütőbe, a sütő középső rácsa alatti helyre és sütsd 35-40 percig. Ha úgy látod, hogy készen van, fogpiszkálóval ellenőrizd, hogy elkészült-e a sütemény. Akkor van kész, ha teljesen száraz a fogpiszkáló. Ha nem így teszel, és belül nyers maradt a tészta, akkor a torta a hűlés közben össze fog esni.

8. Hagyja a tortát teljesen kihűlni a formában.

ANKA tipp:

A torta alapot csak akkor kezdd el betölteni és feldíszíteni, amikor már teljesen kihűlt a tészta. Használj nagy, éles kést, ezzel tudod szépen harmadolni, vagy felezni az alapot, hogy legyen helye a krémnek.

Hasonló cikkeink a témában: