Így készíts tökéletes, klasszikus tortalapot
2022. 10. 05.
A tortakészítés sokunk mumusa, pedig igazság szerint csak a megfelelő alap elkészítésére kell egy jó recept, a töltelék és a díszítés pedig a Te fantáziádra van bízva.
Ahhoz, hogy tökéletesen könnyed, már-már légies tortaalapot készíts, fontos, hogy a tojást és a cukrot fehéredésig és a megfelelő keménységűre verd fel. Ebben is segítségedre lesz majd ANKARSRUM robotgéped, így a kezed sem fog elfáradni, valamint a konyhád is tiszta marad! Kövesd blogunkat és szerezd meg süteménytippjeinket, hiszen ez a süteményalap receptünk is az ANKARSRUM receptkönyvből való.
Hozzávalók:
4 darab tojás
180 gramm cukor
120 gramm búzaliszt (vagy 60 gramm búzaliszt + 80 gramm burgonyaliszt)
2 tk sütőpor
2 tk vaníliás cukor (elhagyható)
Vaj a tortaforma kikenéséhez
Klasszikus tortalap, lépésről lépésre:
1. Melegítsd elő a sütőt 175 °C-ra.
2. Egy 20-24 cm-es rugós tortaforma aljára tegyél egy sütőpapírt, majd szabj ki egy sütőpapír csíkot, amely a forma széleit takarja be. Hogy könnyebben ragadjon a sütőpapír, kicsit kend be vajjal a formát.
3. Szitáld bele egy tálba a lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot, majd keverd össze.
4. Verd fel a tojást és a cukrot alacsony sebességgel, ANKA habverő és krémkeverő szettjének segítségével, mely az alapkészlet része. Ismerd meg a kezdődoboz tartalmát IDE és IDE kattintva!
5. Most csökkentsd alacsonyra a sebességet és add hozzá a száraz hozzávalókat. Hagyd az ANKARSRUM robotgépet még legfeljebb 30 másodpercig dolgozni, majd kapcsold ki és vedd ki a habverőket. Ha úgy érzed, hogy a száraz hozzávalók nem oldódtak fel teljesen simára, akkor használj egy spatulát és óvatosan, úgy hogy a légbuborékok ne tűnjenek el, óvatosan keverd meg, amíg a tészta teljesen sima lesz.
6. Öntsd a tésztát a formába, és ütögesd a formát az asztalhoz néhányszor, hogy a tészta egyenletesen oszoljon el a tortaformában.
7. Tedd be a sütőbe, a sütő középső rácsa alatti helyre és sütsd 35-40 percig. Ha úgy látod, hogy készen van, fogpiszkálóval ellenőrizd, hogy elkészült-e a sütemény. Akkor van kész, ha teljesen száraz a fogpiszkáló. Ha nem így teszel, és belül nyers maradt a tészta, akkor a torta a hűlés közben össze fog esni.
8. Hagyja a tortát teljesen kihűlni a formában.