gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Illatos, omlós, de nem kínai - mi az?

2019. 03. 23.

Illatos, omlós, de nem kínai - mi az?

A Maxima szív alakú gofrisütőjét legutóbb nem csak pikk-pakk kicsomagoltuk, de ki is próbáltuk, és nem okozott csalódást. Akkor nem mentünk bele a részletekbe, de most elmeséljük, hogyan szállított le gyakorlatilag pár perc alatt egy tucatnál is több mennyei gofrit ez a prémium készülék.
 
A gofrizás művészete az előkészületekkel kezdődik: ami az összetevőket illeti, meg kell találnunk a tökéletes arányokat, ezután összekeverjük a tésztát, majd egy kicsit félretesszük. Addig is felállíthatjuk a gépet, ami szupergyosan megvan, de tényleg. Ennyire:

Bár ez a gofri sütő tempósan gyártja a lapocskákat, a készítés folyamatában a türelem is helyet kap: a tészta lecsorgatását ugyanis nem lehet siettetni, és van abban valami megnyugtató, ahogy a folyékony gofritészta szétterül a szív alakú sütőformán. Egyszerűen jó nézni!

Annak, aki mégsem szemlélődni szeretne, a 250-300 fokos sütési hőmérséklet mellett csak arra kell majd figyelnie, hogy kellően gyorsan tudja kikapkodni a készülő gofrikat. A mi esetünkben egy jó közepes tempó vált be (kb. 200 fokon), így két gofri között kóstolni is maradt időnk.

Hozzátartozik a történethez, hogy kicsit csaltunk: a gofritésztához saját receptet használtunk, amire a belga gofrisütők valószínűleg nagyon csóválták volna a fejüket. Így az ízvilág is barátibb, mondhatni magyarosabb lett, sok zsiradékkal és tejjel, ezáltal egy puha, szinte krémes tésztát kaptunk.

Ami pedig az esztétikumot illeti, ennél jóképűbb gofrikat mi még nem ettünk! A szivecskés rácsmintával bármilyen szeretetteljes alkalomra tökéles reggelit készíthetünk, de akár az ünnepi desszertet is kiválthatja (pl. gofritorta képében). A forma másik nagy előnye, hogy könnyű négyfelé osztani, így diétázók sem fognak elborzadni tőle.

Szóval a teszt remekül sikerült, és bár a kiadós mennyiségnek köszönhetően nem fogyott el azonnal, a másnap megejtett családi látogatás során pillanatok alatt bepusziltuk az összeset:

És van egy extrán jó hírünk is: a Maxima gofrisütőjét INGYENES KISZÁLLÍTÁSSAL rendelhetitek meg március 25-én, a gofri világnapján! Le ne maradjatok róla: katt a linkre, és a rendelés gombra!

Ráadásként álljon itt a sikerreceptünk:
 
Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 30 dkg margarin
- 6 ek cukor
- 6 db tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 75 dkg liszt
 
A fenti összetevőket csak össze kell keverni, pihentetni egy keveset (ajánlott 1 órát, de rövidebb idő is elég), és indulhat a sütés! A fenti adag viszont 5-6 főre van optimalizálva, ennek függvényében az arányokat megtartva érdemes csökkenteni vagy növelni a mennyiséget.